Papa Francisc le cere TIGANILOR sa nu se mai bata si sa renunte la „escrocherii”

papa-francisco-610x300

Peste 5.000 de tigani au fost primiti, la inceputul acestei saptamani, la Vatican, de catre Papa Francisc. Cu aceasta ocazie, Suveranul Pontif a condamnat discriminarea tiganilor in Europa, dar a afirmat ca si ei trebuie la randul lor sa respecte legea si sa isi trimita copiii la scoala.

Papa Francisc le-a cerut tiganilor sa nu mai fie violenti si sa renunte la „escrocherie”, scrie Mediafax. El i-a indemnat pe romii care calatoresc in Europa sa respecte legea si sa nu se mai faca de rusine, ocupandu-se de infractiuni minore.

„Nu dati mass-media si oamenilor motiv sa gandesca rau despre voi”, le-a spus Papa Francisc tiganilor adunati in Aula Paul al VI-lea, cu ocazia Pelerinajului mondial al tiganilor.

El a atras atentia ca tiganii care se considera crestini trebuie sa „evite tot ceea ce nu este vrednic: minciuna, frauda, escrocheriile, lupta”. Suveranul Pontif a explicat ca in timp ce statul trebuie sa garanteze educatie, este „de datoria adultilor sa se asigure ca cei mici merg la scoala”.

De altfel, Papa Francisc a subliniat faptul ca tiganii au suferit prea mult timp din cauza xenofobiei si le-a transmis ca este timpul sa „intoarca pagina”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *