PANICA – TORNADA URIASA filmată la câţiva kilometri de graniţa cu România! Supercelula a lovit oraşul bulgăresc Plevna (Video dramatic)

Imagini spectaculoase surprinse cu o futurnă puternică, denumită supercelulă, ce a avut loc ieri, în Bulgaria, la câţiva kilometri de graniţa cu România.

Clipul a fost postat pe Facebook de Severe Weather Europe.

„În mijlocul furtunii severe supercelulare care a lovit Plevna, Bulgaria”, este mesajul care însoţeşte imaginile.

Supercelulele sunt destul de rar intalnite, fiind mai periculoase decat alte tipuri de furtuni. De regula, supercelulele sunt fenomene izolate, ce pot dura ora intregi. Supercelulele se pot divide si aduc cu ele mari cantitati de ploaie si vant. Adesea, supercelulele sunt responsabile pentru tornade, insa acest fenomen nu apare mereu.

O supercelulă se poate dezvolta pornind de la furtuni si poate ajunge in scurt timp la marimea unui sistem multicelular. Intr-o supercelulă apare si fenomenul de grindina.

“Sistemul noros, cu diametrul cuprins intre cativa kilometri pana la zeci de kilometri, prin rotatia curentului ascendent poarta numele de mezociclon, iar impreuna cu celula de furtuna asociata, este o supercelulă”, se arata pe site-ul meteoalert.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.