PANICĂ: OAMENII LUI IOHANNIS, EXECUTAȚI! UNUL CÂTE UNUL!

Dacă ar trece peste deja proverbialul său orgoliu provincial, Klaus Werner Iohannis i-ar putea cere predecesorului său Traian Băsescu să îi facă un pustiu de bine și să îl lămurească încă de pe acum ce îl așteaptă pe sfârșitul celui de-al doilea său mandat…

Mai ales că, în fond și la urma urmei, traiectoriile celor doi seamănă oricum izbitor!

Primari pe ”n” mandate ale campioanelor la retrocedări, municipiile București și Sibiu… Cocoțați de sistem direct în vârful Dealului… Transformați în ”tătuci” ai aceluiași sistem imediat ce au prins ceva ” cheag” la Cotroceni… Răzbunători din fire, ”executându-i” unul câte unul sau chiar ”cu autobuzul” pe proprii oameni de încredere care au îndrăznit să nu mai urmeze orbește ordinele ”președinților jucători” Băsescu și Iohannis! Câștigători ai câte unui al doilea mandat, fie el cu softul, cozile din Diaspora și ”contracandidați” precum ”motăneii” Ponta și Dăncilă…

Dar, odată cu intrarea în ultima jumătate a celui de al doilea mandat, atât Băsescu, cât și Iohannis au început să se ”lepede” de ”sistemul ticăloșit” și ”statul eșuat” creat și păstorit tocmai de ei doi. După care, pentru a le băga mințile în cap și a le aduce aminte că ”eu te-am făcut, eu te…”, sistemul a început să le execute oamenii de încredere… Unul câte unul… Până la ”prăbușirea finală”…

Și dacă Traian Băsescu este deja doar un bătrânel cu mâinile tremurânde care stă într-un apartament de bloc, Klaus Werner Iohannis tocmai ce simte și el, pe propria neliniște, trecerea la acest ”next level”. În doar 24 de ore, încă președintele României primind nu una, ci ”două perverse de la Sibiu”…

17 mai: Dumbravă, făcut de Parchetul European
În data de 17 mai, răbufnea public informația că reprezentantul ”partidului meu” din Sibiu și totodată viceprimarul ”orașului meu” a fost ”făcut”:

”Împotriva viceprimarului Alexandru Dumbravă (din partea Organizației Partidului Național Liberal – Sibiu) a fost declanșată începerea urmăririi penale de către Parchetul European (PE), pentru fraudă din fonduri europene, ca urmare a unor fapte din perioada în care acesta ocupa funcția de director al Casei Corpului Didactic Sibiu.

Viceprimarul Alexandru Dumbravă este acuzat de către procurorii europeni că a intenționat să obțină pe nedrept suma totală de 3,35 milioane de lei, aproximativ 700.000 de euro, din care prejudiciul efectiv produs a fost 164.373 de lei, aproximativ 34.500 de euro.”

Citiți și:  Anunț de ultimă oră pentru SIFOANE! Iohannis a semnat legea care permite “turnătoria” anonimă fără indicii temeinice!

În Ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale fiind precizat explicit că ”s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Dumbravă Alexandru Petru sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosire de documente și declarații false, inexacte sau incomplete având în vederea obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene”.

18 mai: Iordănescu, făcut de Tribunalul Sibiu
La nici 24 de ore după începerea urmăririi penale a viceprimarului PNL Sibiu – ”partidul meu”, din ”orașul meu”, un alt pilon de bază al regimului Iohannis era de asemenea serios ”zgâlțâit”. Tot la Sibiu… Și tot printr-o trimitere în judecată… Astfel că, pe 18 mai, printr-un comunicat oficial, Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu informa că directorul general al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Sibiu, Eugen Iordănescu a fost trimis în judecată într-un dosar de delapidare și corupție.

”În legătură cu anterioarele noastre comunicate de presă din perioada 8 – 10 decembrie 2021 privind măsurile luate relative la săvârșirea unor infracțiuni de delapidare și corupție de către o persoană cu funcție de conducere din cadrul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului”.

Eugen Iordănescu – considerat drept ”afaceristul lui Iohannis” din Sibiu – fiind acuzat de procurorii sibieni de săvârșirea infracțiunilor de folosire a influenței sau autorității sale de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, dare de mită, folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Aceste infracțiuni au fost săvârșite în legătură cu procedura de ocupare a unor funcții de conducere în cadrul Aeroportului Internațional Sibiu”.

Tot prin același rechizitoriu fiind dispuse, de asemenea, și soluții de disjungere a cauzei în vederea completării urmăririi penale cu privire la comiterea unor infracțiuni de delapidare, complicitate la delapidare și spălare a banilor.

”Saga” acestui dosar începând încă din anul 2021, atunci când împotriva președintelui Camerei de Comerț Sibiu a fost instituită prevederea expresă a controlului judiciar. Acesta aflându-se sub control judiciar și în anul 2022. Mai mult, în luna ianuarie a anului 2022, Eugen Iordănescu era demis din fruntea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu. Numai că, în mod absolut inexplicabil, Eugen Iordănescu a fost repus în fruntea Camerei de Comerț. Funcție pe care o ocupă chiar și acum, după trimiterea sa în judecată!

Citiți și:  BĂTAIE DE JOC ÎN DOSARUL REVOLUȚIEI

Păi și DNA ce face…?
Cel puțin straniu fiindcă ”soarta judiciară” a celor doi oameni de încredere ai președintelui Klaus Iohannis are o traiectorie cel puțin stranie… Ambii fiind ”executați” pentru presupuse fapte comise în urmă cu ani de zile… Ambii pentru fapte de corupție… Numai că, surpriză, mult ”flexata” Direcție Națională Anticorupție, ”nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu îi miroase” de la cele două dosare penale care îi vizează, de-a dreptul ”chirurgical”, pe oamenii președintelui din Sibiu! De parcă astfel cineva ar vrea să îl păcălească pe președintele Iohannis că ”DNA și-a ținut partea sa de înțelegere”…

Și dacă ”finalizarea” de către PE, prin inculparea viceprimarului Alexandru Dumbravă, mai poate fi totuși cusută cu ”ața albă” a returnării unor fonduri europene, trimiterea în judecată a lui Eugen Iordănescu de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu chiar că îi poate lăsa cu ”ochii în soare” pe juriștii patriei.

Fie și pentru că, încă de la inculparea sa inițială din 2021, în rechizitoriul se preciza negru pe alb că lui Eugen Iordănescu ” i se impută cheltuirea a 830.000 lei din fondurile Camerei de Comerț Sibiu pentru servicii care nu au fost prestate, existând o suspiciune rezonabilă că acestea au fost prestate în folosul personal al făptuitorului.

Iordănescu Eugen este cercetat penal și pentru complicitate la cumpărare de influență, trafic de influență și respectiv dare de mită din poziția sa de coordonator al comisiilor de selecție a membrilor Consiliului de Administrație al Societății Drumuri și Poduri SA Sibiu, și respectiv a membrilor din Consiliul de Administrație al Aeroportului Internațional Sibiu Regie Autonomă, pentru perioada 2021 – 2025”.

Deci pentru fapte de corupție… Dar pe care nu le-a instrumentat Direcția Națională Anticorupție…

Catalin Tache

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasa un comentariu