Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
ANALIZEJUSTITIENOUTATI

Panică în sistem: Oamenii SRI, conectați și la banii SIE. Documente DNA

cap 1 harnagea gheisa sie 668x500 1

Documente DNA: ”Gheișa” SIE!

”Panică în sistem : S-a ajuns la PATARA” avertizam în ”lovitura” din 25 august, ”Oamenii SRI, conectați și la banii SIE”. Iar după o lună de la publicarea Ordonanței DNA, fostul director de la TeamNet-ul lui Sebastian Ghiță și protagonistul unui ”cengi” de mailuri cu George Maior devoalat de celebrul hacker Guccifer ne trimite o altă hârtie, tot de la DNA.

aurescu 663x500 1
Se pare că tot Harnagea a rămas șeful lui Aurescu, nu invers…

Iar Mircea Cotoroș ne informează astfel că ”PATARA ADVISORY SERVICES SRL nu a beneficiat niciodată de finanțări publice sub forma de granturi din partea RoAID”. Insistând totodată și că ”este eronată informația pe care dvs. o diseminați publicului larg, PATARA ADVISORY SERVICES SRL nu este anchetată de către Direcția Națională Anticorupție. În acest sens regăsiți atașat adresa DNA cu data de 24.09.2021 prin care se menționează „ La data redactării prezentei nu s-a identificat vreo împrejurare în care numele societății comerciale la care faceți referire să apară asociat vreunei calități de suspect sau inculpat în cauze penale instrumentate de instituția noastră. ”Numai că, ghinion, uite că la DNA anchetele nu sunt chiar subiecte de bancuri ca la Radio Erevan! Pentru că…

DNA are contractul PATARA – RoAID!
Și uite cum Mircea Cotoros a întrebat la DNA dacă Patara este suspectă sau inculpată penală, în timp ce în Ordonanța publicată de noi se specifica negru pe alb că în această fază a anchetei penale privind granturile RoAid s-au solicitat contractele semnate de Agenția aflată în subordinea Ministerului Afacerilor Externe în mandatul fostului șef al SIE, Cătălin Harnagea cu mai multe societăți comerciale. Printre care și PATARA, firma lui Cotoroș. Așa că hai să mai publicăm o dată documentul DNA intrat în posesia noastră! Este vorba despre ordonanța emisă de procurorul DNA de caz în data de 16.07.2021 și prin care se solicită oficial Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare mai multe documente.

descarcare

DOCUMENT. Contractul dintre RoAid și Patara

descarcare 1

Printre care și ” înscrisuri (procedura de acordare, acordurile de finanțare/ordinele ministrului Afacerilor Externe în baza cărora au fost transferate fonduri către beneficiarii menționați mai jos, înscrisuri din care rezultă plata granturilor, inclusiv ordonanțări de plată, angajamente bugetare individuale/globale, propuneri de angajare a unor cheltuieli, documente emise de beneficiari în baza cărora Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare a decontat cheltuieli, orice alte înscrisuri care au legătură cu procedura de acordare a granturilor și cu plata acestora) privind fondurile publice acordate sub formă de granturi, în perioada 2018 – 2020, către următoarele societăți comerciale : PREMIUM AUDIT CONSULTING SRL, DATA COM SRL, EXELO TRAINING & DEVELOPMENT SRL, RMR REGEL SRL, MESSTECH NIK SRL, RIDGELINE INDUSTRIAL SRL, T2 SRL, TENDOR INVESTMENT GRUP SRL, PATARA ADVISORY SRL”.

Contract de ”ÎNSOȚIRE” în Japonia!
Deci contractele semnate de RoAID cu Patara au ajuns deja la DNA. Astfel că îl vom publica astăzi pe cel care i-a uluit până și pe procurorii anticorupție, altfel mai mult decât obișnuiți cu tot felul de contracte de ”consultanță”. Numai că de această dată vorbim de firma condusă de fostul reprezentant al firmei TeamNet a lui Sebatsian Ghiță la Bruxelles, de unde își dădea mesaje pe email cu fostul șef al SRI, George Maior (decizia definitivă prin care Curtea de Apel București i-a dat câștig de cauză jurnalistului Lucian Davidescu în fața lui Mircea Cotoroș fiind relevantă în acest sens)! Deci : ”Contract de prestări servicii nr. 9 data 18.04.2019 (număr dat de achizitor) între Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare – RoAid, reprezentată prin Director General, Cătălin Constantin Harnagea, în calitate de achizitor și operatorul economic PATARA ADVISORY SERVICES SRL, cu sediul în Otopeni(…) reprezentat prin dnul Mircea Nicolae Cotoroș, în calitate de prestator au convenit să încheie prezentul contract de prestări servicii.(…) CLAUZE OBLIGATORII – Descrierea activităților. A1. Însoțirea delegației RoAid în Japonia și Koreea în perioada 23.04 – 25.04 2019. Costuri decontate prin contract : logistică(transport internațional, cazare, transfer aeroport și locații de întâlnire, diurnă pe perioada deplasării) și onorariu expert.

Mircea Cotoros patara 696x463 1
Mircea Cotoroș, fostul om al lui Sebastian Ghiță

A2. realizarea demersurilor de pregătire a colaborărilor cu contractorii internaționali de succes. Costuri decontate prin contract : logistică (transport internațional, cazare, transfer aeroport și locații de întâlnire, diurnă pe perioada deplasării) – 4 deplasări (din care 2 deplasări la Brussels) și onorariu expert. Numărul total de zile facturate pentru A1 și A2 ca zile/expert : 30 (respectiv 240 ore/expert).(…) Prețul total convenit pentru îndeplinirea contractului, respectiv prețul pentru servicii de consultanță în dezvoltarea societăților, Cod CPV 79411100-9 – Servicii de consultanță în dezvoltarea societăților, descrise în prezentul contract, conform ofertei financiare este de : 69.250,25 LEI (fără TVA)”!

10 best things to do in tokyo japan 9 668x500 1
De ce or avea nevoie diplomații români de servicii de însoțire pe bani în Japonia…?

”Operațiunea GHEIȘA” au numit procurorii acest caz, inspirați de halucinantul ”contract de însoțire” în Japonia! Unul care însă, lăsând orice glumă la o parte, arată cum sunt ”tocați” banii din bugetul Ministerului Afacerilor Externe condus de un Bogdan Aurescu mai mult decât timorat în fața actualului său subaltern, directorul general al RoAid, Cătălin Constantin Harnagea. Nefăcând astfel decât să ”legendeze” și mai mult varianta de lucru a ”exploziei” sale profesionale tocmai când Harnagea era șeful SIE… Altfel fiind greu de priceput cum de o delegație diplomatică oficială are nevoie de ”prestări de servicii de însoțire”!!!

Autor: Catalin Tache, Ziarul National

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.