PANDEMIE. Motivul pentru care Angela Merkel nu poartă mască în public

Cancelarul german Angela Merkel a făcut mai multe apeluri ferme pentru ca cetățenii Germaniei să poarte măşti ca parte a luptei împotriva coronavirusului. Cu toate acestea, cancelarul german nu a fost văzut purtând masca în public, ceea ce a atras atenţia presei, comentează DPA.

Merkel: ”dacă respect regulile de distanţare, nu am nevoie de mască”

Întrebată de jurnaliştii care acopereau mediatic întâlnirea sa cu preşedintele francez Emmanuel Macron de ce nu a fost văzută niciodată purtând o mască, ea avea pregătit un răspuns simplu şi pragmatic, în stilul ei cunoscut.

„Dacă respect regulile de distanţare, nu am nevoie de mască. Iar dacă nu urmez regulile de distanţare şi, de exemplu, merg la magazinul alimentar, atunci evident că acolo nu ne intersectăm”, a răspuns ea, citată de Agerpres. „Altfel, m-aţi fi văzut cu mască. Dar nu vă voi spune când şi unde merg la cumpărături”, a spus ea zâmbind. Merkel a dat noi asigurări că respectă regulile recomandate de Institutul Robert Koch, centrul de control al bolilor din Germania, şi a adăugat imediat: „Vor fi şi alte ocazii când voi purta cu siguranţă mască”

Citiți și:  GERMANIA REDEVINE UN STAT TOTALITAR! MEDIC GERMAN ARESTAT ÎN DIRECT PENTRU CĂ VORBEA DESPRE COVID-19

Angela Merkel: Criza pandemiei, cea mai mare provocare din istoria UE

Criza asociată pandemiei reprezintă cea mai mare provocare din istoria Uniunii Europene, afirmă cancelarul Germaniei, Angela Merkel, pledând pentru consolidarea Blocului comunitar, informează ediţia în limba germană a agenţiei Reuters.

Criza, între cotracararea pandemiei și consolidarea Europei

„Pe de o parte, trebuie să contracarăm efectele crizei coronavirusului, pe de altă parte, trebuie să consolidăm Europa”, a afirmat în luna iunie Angela Merkel, într-o prezentare a obiectivelor Preşedinţiei germane a Consiliului UE, care va începe la 1 iulie.

„Pandemia a evidenţiat cât de fragil încă este proiectul european. Cooperarea şi solidaritatea nu au fost niciodată mai importante ca acum. Primele reflexe, inclusiv ale noastre, au fost naţionale, mai degrabă decât europene”, a precizat Angela Merkel.

Citiți și:  UNDA DE SOC IN EUROPA. MERKEL ANUNTA DEZASTRUL!

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile