PANDEMIE. Medicul Virgil Musta, după valul de îmbolnăviri: „Trebuie să ne așteptăm la restricționarea unor activități”

Medicul Virgil Musta, cel care coordonează echipa medicală de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, a tras un semnal de alarmă menționând că ne putem aștepta la restricționarea unor activități dacă numărul cazurilor noi de infectare cu coronavirus continuă să crească.

Virgil Musta a reiterat importanța respectării măsurilor de prevenrie a răspândirii virusului SARS-CoV-2 deoarece „există riscul ca pandemia să se reactiveze”, potrivit Digi24.

Medicul Virgil Musta: „Dacă ceva nu funcționează, să se poată lua măsuri de corecție”

„În ultimele zile numărul de cazuri a crescut de la o sută și ceva pe zi, până la peste 300 de cazuri azi. În momentul în care nu respectăm regulile, există riscul ca pandemia să se reactiveze. Populația trebuie să înțeleagă că pandemia continuă să existe în comunitate și regulile trebuie respectate. De aceea relaxarea se face gradual: dacă ceva nu funcționează, să se poată lua măsuri de corecție”, a declarat medicul Virgil Musta.

De asemenea, medicul consideră că se poate lua în calcul inclusiv revenirea la unele măsuri de restricție dacă acest trend crescător se menține: „Trebuie să ne așteptăm la restricționarea unor activități”.

320 de noi cazuri de îmbolnăvire în ultimele 24 de ore
Grupul de Comunicare Strategică anunță că, până astăzi, 14 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 21.999 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.719 au fost declarate vindecate și externate.

Numărul de teste COVID-19 făcute de autorități în ultimele 24 de ore sunt 7925.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 320 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 165 de pacienți.

Până astăzi, 1410 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 13.06.2020 (10:00) – 14.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 16 decese (9 bărbați și 7 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Călărași, Cluj, Iași, Olt, Sibiu și Suceava.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 4 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 4 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 2 decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 320 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *