„Pandemia indusă este manipulată atât de globaliști, cât și de suveraniști”, declară profesorul universitar Corvin Lupu

Marius Albin Marinescu: Pe fondul stării de lucruri pe care ați abordat-o în articolul intitulat „Războiul lui Donald Trump cu judeo-globaliștii «iluminați» este cea mai grea confruntare ideologică și de practică politică a epocii contemporane”, a fost răspândit virusul coronarian de la Wuhan. Ce credeți despre el și ce rol joacă în marea confruntare politică de astăzi?

Corvin Lupu: Cred că merită să abordăm și subiectul propus de dumneavoastră astăzi. În ultimele câteva luni, s-a produs un adevărat colaps mental în rândul opiniei publice din zona euro-atlantică de influență. Nedumerirea, dezorientarea, inabilitatea de a face o diagnoză a evenimentelor, au devenit tot mai evidente și se manifestă peste tot, nu doar în România. Viteza de derulare a evenimentelor istorice de mare impact acutizează aceste fenomene.

Fără să fiu medic, ca să emit susțineri medicale profesioniste, eu cred că este vorba despre un virus nou, în fața căruia organismul uman are mai puține posibilități de apărare, imunitatea răspândindu-se într-o măsură mai mare în viitor, probabil. Spun asta cu toate că unii specialiști afirmă că îmbolnăvirea nu imunizează organismul uman și există subiecți care s-ar fi îmbolnăvit pentru a doua oară. Poate că virusul nu va mai dispărea, completând galeria bolilor de care suferă omul. În același timp, există subiecți cărora le-a ieșit testul pozitiv, au fost asimptomatici și n-au păți nimic, sau au avut o suferință de nivelul unei răceli sau aprinderi la plămân. Virusul trebuie luat în serios, dar nu cred că este nevoie de isteria care este indusă de unele guverne.

Trecând de la aspectele medicale la cele politice și operative, privitor la răspândirea virusului, eu nu am nici un motiv să nu-l cred pe președintele Donald Trump când a spus că, după răspândirea mare a bolii în Wuhan, statul chinez a oprit toate zborurile interne ale avioanelor din Wuhan, apoi a suit mai multe sute de bolnavi de COVID în avioane și i-a trimis la New York și la Milano. Dacă este într-adevăr așa, nici nu mai contează dacă virusul a fost creat intenționat în laborator pentru a fi răspândit, cum au făcut americanii cu virusul HIV cu jumătate de secol în urmă, sau a fost scăpat din eroare umană din laborator, sau a apărut pe o cale naturală, de la animale, cum au afirmat unii medici chinezi. În acest caz, intenția de a răspândi boala în rândul inamicilor economici ai Chinei, respectiv SUA și UE, este evidentă. În acest caz avem de-a face cu o crimă internațională. În același timp, au mai apărut niște informații deosebit de importante, dintre care pe una o menționez aici: tot de la nivel guvernamental american, s-a făcut afirmația că, în al doilea mandat al președintelui Barack Obama, guvernul american a achitat o sponsorizare de 80 de milioane de dolari către institutul de cercetări din Wuhan, de unde a „scăpat” virusul. Dacă este așa, complicitatea globaliștilor de la Washington ce cei de la Wuhan este de asemenea evidentă și SUA lui Obama este complicele Chinei la această crimă internațională.

Importantă mi se pare nu numai problema dacă a fost sau nu produsă intenționat această boală și de ce a fost ea produsă. Mi se pare important și modul în care a fost ea gestionată din punct de vedere medical, pe de o parte și speculată în scop de manipulare și de atingere a unor țeluri politice de actualitate, pe de altă parte.

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Ghebrayesus, este un etiopian susținut de China. Este cunoscut faptul că Etiopia, din punct de vedere economic, dar și politic, a intrat cu totul în sfera de interese a Chinei.

După apariția bolii, OMS a neglijat (intenționat?) să comunice omenirii date despre noul virus, despre pericolul pe care îl reprezintă el și să stabilească un protocol de măsuri pentru încetinirea/oprirea răspândirii lui. Dacă acest fapt este de asemenea real, toate statele ar trebui să părăsească organizația și ea ar trebui desființată, sau reformată din temelii. Mai mult, OMS a făcut și declarații nesigure, afirmând că este un virus natural. Ulterior, unii savanți au afirmat că nu este natural. Protocolul pe care OMS l-a propus cu întârziere, stabilea, printre altele, medicația care trebuia dată pacienților. Unul din medicamentele prevăzute de protocol conducea la diaree și, automat, deshidratarea bolnavilor, fapt care agrava mult starea lor și îi ajuta să moară.

Cum noua viroză afecta în general persoanele cu boli asociate, protocolul OMS a interzis efectuarea de autopsii, astfel că indiferent ce boli mai avea decedatul și cât erau ele de grave, toți morții au fost trecuți în seama noii viroze. Una din culmile raportărilor a fost chiar și în România, unde un cetățean care a căzut de la etaj a fost declarat mort de Covid, întrucât îi venise rezultatul pozitiv de la testare! Oricum, interzicerea autopsiilor este, după multe păreri, cel puțin nepotrivită și suspectă în privința intențiilor celor care au redactat protocolul, sau, mai bine spus, a celor care-i conduc din spate pe cei care au redactat protocolul.

Curând, unele state din UE și din alte părți ale lumii, au renunțat la acest protocol al OMS, stabilindu-și propriile protocoale de tratament. De asemenea, în România, au fost medici care, văzând starea bolnavilor și evoluția bolii, le-au recomandat pacienților să nu ia medicamentele pe care le prevedea protocolul, ci să ia doar medicamente obișnuite pentru gripe și răceli ale plămânilor, mai ales paracetamol și tamiflu. Desigur, pentru mulți pacienți cu boli cronice grele, formele virozei au fost unele severe și, toate la un loc, au dus la un număr de morți, care chiar dacă a fost mare, nu egalează morții provocați de cancer sau de boli cardio-vasculare.

Guvernul SUA a avut informații în legătură cu complicitățile OMS cu China, motiv pentru care a rupt legăturile cu OMS și a tăiat finanțarea organizației, fapt care a condus la critici din partea globaliștilor internaționali. SUA finanța OMS cu cea mai mare sumă dintre toate statele. Directorul general al OMS a fost direct acuzat de guvernul SUA de complicități/conspirație cu China. Interesant este că acesta nu și-a dat demisia, nici nu a fost demis, semn că susținerea lui a fost considerată de unele forțe decidente ca fiind mai importantă decât finanțarea SUA și îndoielile mari privitoare la promovarea deontologiei medicale în cazul acestei pandemii.

Dar lucrurile nu s-au oprit aici. Conform prevederilor protocoalelor OMS și a deciziilor multor guverne, populația a fost blocată în case, și ținută câteva luni într-o stare de lipsire de libertate greu suportabilă. În paralel, s-a creat o agendă mass media în cadrul căreia s-a indus o adevărată isterie legată de boală și pericolele pe care le presupune ea. Zi și noapte li se vorbește oamenilor doar despre COVID, despre morți, cifre și procente legate de boală, se induce o frică teribilă. Panica a fost indusă tot mai mult.

Dar, psihologic vorbind, frica/panica prelungită ajung vecine cu furia. Planificatorii din umbră, care pot controla și strada, pot foarte ușor să treacă mulțimile de la panică la furie. Oricum, prin manipulare, mințile mulțimilor au fost furate și pot fi direcționate în orice parte. Nimeni nu este mai mult decât înțelege. În SUA sunt numeroși oameni radicalizați vreme de decenii, dar mai ales în cei 8 ani ai administrației Obama. La tinerețe mulți maturi de astăzi au fost educați într-un spirit ateu, hedonist, cu dispreț față de America și față de Occident în general, de creștinism, de credință, de descendenții europeni, de familia tradițională. Au fost învățați să urască. Au fost educați în spiritul globalismului celui mai găunos și în ură de clasă, cu conotațiile ei marxiste. Globaliștii au dat opiniei publice și „bomboane” marxiste, pe care periferia le-a digerat ușor, fără crampe. Cine sunt cei răi, în ochii acestor minoritari de toate felurile? Păi răi sunt albii care o duc tot bine, spre deosebire de pleava societății americane, majoritar neagră, hispanică, galbenă și de cine știe ce alte culori, care o duc rău. În ochii mulțimilor manipulate de globaliști, nu contează că ei sunt venetici sărăntoci veniți, din state foarte înapoiate, chemați la „visul american”, iar cei împotriva cărora se ridică sunt urmașii coloniștilor albi care au muncit generații de-a rândul ca să aibă un standard ridicat de viață și tot ceea ce au.

În SUA și în toată zona de influență euro-atlantică s-a făcut educație anti-rasistă și împotriva tradițiilor. Calitatea învățământului a scăzut continuu. Mulți tineri care termină facultăți nu se pot integra pe piața muncii, din lipsă de competențe profesionale reale. Angajatorii preferă specialiști aduși din emigrație, gata formați pe banii altor popoare. În lipsa unor locuri de muncă, mulți dintre aceștia au devenit mercenari ai unor cauze globaliste, cum ar fi anti-rasismul, feminismul, mișcări ecologice, climatice, anti-naționalismul, devenind contestatari de profesie ai civilizației tradiționale creștine. Toți acești stângiști au un numitor comun: ura acumulată și pe care sunt pregătiți să o deverse asupra regimului național-protecționist al președintelui Donald Trump. Acesta a fost identificat de dirijorii din umbră ai contestărilor ca fiind marele vinovat, marele pericol al unui viitor globalist fericit, inamicul public nr. 1 etc. etc.

Această inducție mentală este capabilă să împingă America în groapă. Cei care o folosesc acum, în acest război civil din SUA, nu iubesc această țară decât dacă o stăpânesc ei, pentru că ei, judeo-globaliștii, se iubesc numai pe ei înșiși. Dacă SUA nu este jucăria lor, ca până în 2016, se poate scufunda liniștit în noroiul mișcător spre care este împins regimul politic național-protecționist al președintelui Donald Trump. Dar, din fericire pentru America profundă, zic eu, mai există în SUA multe zeci de milioane de oameni, majoritatea zdrobitoare albi, urmași ai coloniștilor europeni, care judecă și o fac bine, care au realizat tot mai mult ce se petrece în spatele cortinei politicii „iluminaților” și care sunt dispuși și ei să se mobilizeze la maximum ca să-și apere țara și s-o păstreze a lor.

După luni de zile de izolare în case și de viață ieșită din normalitatea cotidiană, globaliștilor le-a fost foarte ușor să declanșeze revoltele de stradă din SUA, cu scopul de a destabiliza guvernarea suveraniștilor de la Casa Albă. Astfel, au izbucnit „din senin” revoltele violente de stradă din SUA, favorizate, cum spuneam, de perioadele de țintuire la domiciliu și de carantinări. Pleava societății americane s-a dezlănțuit. Violența mulțimilor de la periferia societății americane este de-a dreptul înspăimântătoare. În acest caz, pandemia a fost folosită de adversarii regimului politic reprezentat de președintele Donald Trump în scopul compromiterii sale, a destabilizării guvernării sale și a creării unui cadru social-politic și de ordine publică favorabil răsturnării sale de la putere, prin orice mijloace. S-a văzut că globaliștii sunt dispuși să dea foc Americii, numai să-l înlăture pe Donald Trump și regimul său.

În toată țara, scenariul a fost același. Se autoriza un miting, mai ales la orele de către seară, se stabilea locul și la început demonstrau pașnic activiști globaliști și susținători ai lor mobilizați de mulțimea de fundații și organizații de tot felul în care și-au găsit o pâine tot felul de nerealizați profesional. În majoritatea orașelor, la locurile indicate pentru a se organiza mitingurile, pe trotuare erau descărcate, nu se știe de cine (!?), stive întregi de cărămizi de format mic, oferindu-se astfel plebei „gloanțe” cu care, de cum se întunecă, sparg vitrinele, locuințele, fabricile și dau foc.

Demonstrațiile au fost probe ale polarizării din acest moment a societății americane. Pe stradă, la manifestațiile împotriva guvernului Trump se aflau mai ales negrii, hispanici, musulmani și foarte puțini albi, aceștia din urmă așezați în rândurile din față ale coloanelor de demonstranți, mulți dintre ei fiind evrei. Minoritățile de toate felurile și veneticii din ultimele decenii, conduși de evrei, contra albilor, în majoritate urmași ai coloniștilor creștini europeni.

Inevitabil, taberele s-au separat și pe criterii rasiale și etnice. Ultimii veniți în SUA, mulți dintre ei fără cetățenie, reclamă dreptul de a „face legea” și a decide soarta tărâmului făgăduinței, pe care se tot adună, pătrunzând în SUA cu zecile de milioane, mare parte din ei, ilegal. Albilor creștini, urmașii coloniștilor, a celor care au construit America cu lopata și târnăcopul, nu le mai convine sufocarea țării cu venetici, din state foarte sărace, majoritatea cu un nivel de educație și școlarizare extrem de redus. Ei sunt armatele de votanți ai globaliștilor. Ei sunt cei care în ultimele luni, de abia așteaptă mișcări de stradă împotriva lui Trump, pe care să le destabilizeze, să jefuiască magazine, locuințe, să tâlhărească și să violeze.

Albii care muncesc și plătesc taxe la greu se întreabă mereu cât timp se va mai permite ca toată sărăcimea de hispanici, africani, musulmani etc, să continue să invadeze SUA. Oare se va muta toată sărăcimea omenirii în SUA? Conform doctrinei și a practicii politice ale globaliștilor „iluminați” răspunsul este unul îngrozitor: DA!!! Da, au voie să vină toți săracii de toate rasele în SUA și să se ralieze celorlalte minorități, care tind să devină majorități, religioase, sexuale, rasiale, etnice etc.

Din nou un scurt istoric se impune. Nemulțumirile suveraniștilor americani au rădăcini în trecutul țării și au justificare în tradițiile americane create de părinții fondatori ai SUA. În Declarația de Independență a SUA, din 1776 a fost stipulat faptul că au drept de vot doar proprietarii de pământ. În timpul primului președinte al SUA, George Washington, doar 6% din populație aveau drept de vot. În anul 1870, au primit drept de vot toți bărbații, indiferent de rasă, plătitori de impozite. În anul 1920, au primit drept de vot și femeile plătitoare de impozite. După asasinarea lui John Kennedy, președintele care speriase și el pe „iluminați”, în anul 1964, Congresul SUA a adoptat cel de al 24-lea amendament la Constituția SUA și s-a permis votul tuturor americanilor, chiar dacă nu sunt plătitori de impozite, nu lucrează și nu contribuie cu nimic la dezvoltarea societății americane, fiind doar masă de votanți, adeseori inconștientă, dezinteresată și uneori destructivă. S-au dat drepturi fără nici un fel de obligații tuturor pierde-vară din imensa Americă.

Această decizie istorică, făcută în numele democrației și drepturilor omului, în spatele cărora se ascundeau de fapt interesele de dominație ale „iluminaților”, a declanșat un proces care a tot scăzut procentul de electorat pe care îl reprezintă vechii americani, albi, proveniți din Europa, cultivatori ai unor valori europene, mulți grupați în comunități pe criteriile națiunilor europene din care provin și care sunt aproape toți creștini. Aceștia sunt cei care-l așteptau un Donald Trump în fruntea SUA.

Globaliștii au promovat tot mai mult drepturile minorităților, în general, ale evreilor în special. Discriminarea pozitivă, principiu fals democratic, care subminează majoritățile pe care se bazează în sine ideea de democrație (demos=popor, kratos=putere).

Pe evrei nu ai voie să îi critici, pentru că ești automat catalogat drept „antisemit”, iar împotriva antisemiților sunt legi aspre. „Spune-mi pe cine nu am voie să critic, ca să știu cine mă conduce” este o butadă perfect valabilă… Promovând corectitudinea politică, discriminarea pozitivă și antirasismul exagerat, eu spun chiar „prostește”, această linie politică s-a întors către un rasism împotriva albilor. Societatea americană s-a întors cu susul în jos, iar aceasta este „opera” judeo-globaliștilor. Se dărâmă statui ale unor mari personalități ale istoriei, pe motiv că ar fi fost rasiști, sau că ar fi avut sclavi negri pe proprietățile lor, se acordă negrilor privilegiul de a fi intangibili, chiar dacă au comis infracțiuni. Întreaga lume globală din SUA a îngenuncheat, a plâns și s-a rugat pentru negrul care a murit în timpul arestării, un infractor de drept comun și toxicoman. S-au prosternat în fața lui, l-au înmormântat în sicriu de aur și l-au declarat erou. Da, stimate domnule director, a înnebunit o jumătate de Americă!

Lupta politică se desfășoară în continuare cu o îndârjire rar întâlnită, mai ales în SUA, unde, în trecut, autoritățile au stăpânit strada și au menținut ordinea publică în bune condiții, până la aceste ultime mari revolte stradale induse, finanțate și întreținute de „iluminați”, prin intermediul aparatului administrativ al Partidului Democrat, până la nivelul unor guvernatori, care au refuzat să restabilească ordinea publică, să scoată în stradă instituțiile responsabile cu restabilirea și menținerea ordinii publice și care s-au raliat acțiunilor de intimidare a poliției, prin multiple forme.

La o primă privire, pandemia ar putea fi folosită în avantajul globaliștilor: restricții, situații greu de gestionat de către administrația Trump, falimente, șomaj la cote ne mai întâlnite în istorie, împuținarea colectărilor fiscale, nemulțumiri împotriva președintelui. Apoi, mulțimea de la periferie care este scoasă la manifestații se comportă cu mare violență, iar presa aservită globaliștilor valorifică în folosul lor evoluțiile. Populația panicată este ușor de manipulat de către cei care dețin presa și banii.

Dar, în profunzime, o mare parte din electoratul american înțelege că nu Trump este vinovat de apariția și răspândirea virusului. Înțelege că nu sunt motive de a se da foc la SUA, iar cei care o fac sunt iresponsabili. La începutul anului, când președintele a tratat cu indiferență superficială boala, era perioada în care OMS lăsase lucrurile să curgă. Poate că a greșit, dar această greșeală nu a produs efecte de natură să determine asemenea replici. Ca urmare, am putea spune că pandemia indusă este manipulată atât de globaliști, cât și de suveraniști, aceștia din urmă indirect, prin ricoșeu. Altfel spus, pandemia poate fi un bumerang care se poate întoarce împotriva globaliștilor, cei care au încercat să o valorifice împotriva suveraniștilor.

Personal, cred că pe măsura apropierii lunii noiembrie 2020, când vor fi alegerile prezidențiale, îndârjirea celor două tabere va fi tot mai mare, iar globaliștii vor face tot ce este posibil pentru a-l răsturna pe Donald Trump și a readuce la Casa Albă regimul oligarhic judeo-globalist al „iluminaților”.

Pandemia îl va afecta mult pe Donald Trump în ceea ce privește posibilitatea organizării unor cât mai numeroase și necesare adunări publice electorale, în cadrul cărora să poată explica poporului american ce vrea să facă în continuare.

Vor vota toți americanii, inclusiv armata de „pierde-vară, de inculți, de analfabeți, de oameni fără fișă fiscală, fără o identitate, care au ajuns în America să găsească bunătăți prin ghenele de gunoaie din cartierele bogaților. Dar, eu nu cred numai în democrație și nici în corectitudinea celor care controlează alegerile. Cred că mai este ceva: puterea securocraților. Să-și fi schimbat ei opțiunile? Vom vedea în noiembrie. Asemenea informații scapă mai greu până la noi.

M.A.M.: Ce impact credeți că are criza de sănătate asupra Chinei?

C.L.: Legat de impactul pandemiei actuale asupra Chinei, este important să reamintim câteva aspecte. De aprox. trei decenii China a devenit o țară globalistă. Ea a decis schimbarea liniei suveraniste de pe vremea lui Mao și trecerea la lumea globală, după tentativa eșuată a CIA de lovitură de stat, din iunie 1989, din Piața Tienanmen și după ce Deng Xiaoping a promovat pe scară largă ideologia „o țară, două sisteme”, experimentată cu deosebit de mult succes de Iugoslavia lui Tito, care ideologie pornea de la o butadă chinezească de mai multe mii de ani, care spune că nu contează ce culoare are pisica, contează doar dacă prinde șoareci sau nu prinde. După promovarea proprietății private și a pătrunderii puternice a Chinei pe piața globală, eficiența economiei chineze a dus la o dezvoltare extraordinară a țării, depășind cu mult toate performanțele Lumii Occidentale, sub planificarea, supravegherea și controlul statului. Partidul Comunist Chinez a promovat competența profesională în administrație și în toate domeniile de activitate, înlocuind vechii politruci proletcultiști maoiști cu oameni școliți foarte bine în țară și în străinătate. În paralel, China a fost cel mai mare hoț de tehnologii străine, cultivând și o cercetare științifică extrem de bine organizată, care dezvolta tehnologiile aduse prin furt de serviciile secrete.

În ultimele două decenii, mai ales în ultimii 15 ani, conducerile globaliste ale SUA și ale statelor puternic dezvoltate din UE au întreținut relații deosebit de bune cu Republica Populară Chineză. Propaganda occidentală a redus la minimum acuzațiile aduse Chinei privitor la încălcarea drepturilor omului, la ideologia comunistă și alte asemenea.

După criza economico-financiară declanșată în toamna anului 2008, China a împrumutat guvernele globaliste ale SUA cu mii de miliarde de dolari, a cumpărat aurul deținut de guvernul SUA și a făcut uriașe achiziții imobiliare pe teritoriul SUA, inclusiv o mare parte din Manhattan, mândria New York-ului. Un număr impresionant de firme americane, canadiene și europene și-au mutat producția în China, obținând venituri uriașe și lăsând în urma lor, mai ales în SUA, șomaj, sărăcie și infracționalitate.

Schimbarea regimului de la Washington, în 2017, a înrăutățit brusc relațiile dintre SUA și China, înrăutățire care s-a agravat după izbucnirea crizei din sănătate. UE nu poate fi neutră în războiul economic dintre SUA și China, care a dobândit și valențe politice. Prima țară europeană care a reacționat ferm în direcția politicii SUA este, ca de obicei, Marea Britanie, care a anunțat deja instituirea de sancțiuni economice împotriva Republicii Populare Chineze. Atașamentul Marii Britanii față de SUA este o constantă, de acum seculară, a politicii britanice. În 2016, după primele discursuri anti-UE ale lui Donald Trump, cu cinci luni înainte de alegerea sa ca președinte al SUA, s-a luat decizia Brexit-ului. UE este în situația de a alege între SUA și China. Eu cred că UE va alege să se alăture SUA. După alegerile din noiembrie, este posibil ca întreaga zonă euro-atlantică să impună Chinei sancțiuni. Australia, stâlp al Commonwealth-ului a propus deja măsuri foarte dure de reducere a raporturilor cu China, încă înainte ca Marea Britanie să anunțe sancțiuni.

Evoluțiile negative ale raporturilor economice și politice ale Chinei cu zona euro-atlantică și cu Commonwealth-ul ar putea să determine Partidul Comunist Chinez să se reorienteze și să revină la o politică suveranistă, în ton cu cea de la Washington și cu tendințele dintr-o mare parte a UE. Altfel, cu cine să se globalizeze? Numai cu Africa? America Latină, conform Doctrinei Monroe, la care guvernele americane nu au renunțat niciodată, este sferă exclusivă de influență a SUA. Legat de Cuba, Venezuela și Nicaragua comunistului Daniel Ortega, SUA și Rusia au unele înțelegeri care nu au fost făcute publice, înțelegeri asemănătoare într-un fel cu cele privitoare la unele state din zona de influență a fostei URSS, unde au avut loc schimbări ale înțelegerilor de bază, încheiate la sfârșitul celui de al doilea război mondial, cu acordul celor două supraputeri. Apoi, o Chină globalistă ar avea un dialog mai greoi cu o Federație Rusă suveranistă, iar parteneriatul lor politico-militar din Organizația Shanhai-5 și economic din BRICS ar fi îngreunat.

Pașii pe care i-a făcut China în ultima perioadă de timp, respectiv achiziția unui mare număr de întreprinderi străine care și-au vândut activele din China după răspândirea pandemiei, unele naționalizări făcute și anularea autonomiei Hong-Kong-ului, pot fi pași care să folosească unei viitoare politici naționalist suveraniste, pentru care China este oricând pregătită din toate punctele de vedere, în special din punctul de vedere al excepționalei experiențe milenare managerial-politice a conducătorilor acestei uriașe puteri. Oricum, China este și ea frământată de marile probleme ale lumii aflată în mari schimbări.

Mă opresc, domnule director și transmit cele mai bune gânduri tuturor cititorilor publicației „Justițiarul”.

M.A.M.: Vă mulțumesc și doresc să continuăm într-un articol viitor prin a spune cititorilor noștri cum vedeți situația României în acest moment istoric, care pare realmente unul de mare cotitură. sursa: justitiarul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *