Pandemia i-a lovit dur pe americani: Mulți riscă să fie dați afară din case!

Zeci de state americane au fost practic ruinate de pandemia de coronavirus și tot mai mulți cetățeni nu mai au bani pentru chirii.

Guvernul SUA a oferit ajutoare, dar nu au fost suficiente și mulți dintre „șomerii pandemiei” nu își găsesc de muncă, scrie site-ul mynbc15.com.

Economia SUA a scăzut cu 33%, iar viitorul se arată sumbru.

„Nu ne putem întreține dintr-un singur job”
„Mă cheamă Jade Brooks și stau în acest bloc de patru ani și jumătate, cu mama și verișoara mea. Proprietarul vrea să ne evacueze, deoarece mama nu mai are job din cauza pandemiei. Mi-e teamă că ajungem în stradă”, spune Jade Brooks, un chiriaș din Boston.

Americanca Pamela Frink spune că, lunar, este nevoită să se împrumute pe la rude și prieteni, dacă mai au și aceia, pentru a-și plăti facturile și chiria lunară de 1.200 de dolari, în condițiile în care trebuie să-și crească și fetița.

„Un singur job nu are cum să acopere cheltuielile zilnice, chiria, lumina, benzina, asigurarea mașinii, hrana”, se plânge femeia.

În perioada carantinei, americanii nevoiași au primit un ajutor de 600 de dolari în fiecare lună, dar acesta a expirat la 1 august. Congresul nu știe dacă va mai prelungi programul și milioane de oameni se tem că vor fi ruinați nu de coronavirus, ci de criza financiară.

20% din cei 110 milioane de chiriași din SUA riscă să ajungă în stradă.

„E ireal să văd cum mulți oameni stau la cozi la alimente, asta îmi arată eșecul sistemului și al guvernului federal de a se ocupa de cetățenii săi, pentru că este de neconceput să stai șapte ore la coadă pentru o cutie de hrană”, comentează directorul unei companii imobiliare.

Bill Gates: „Donald Trump a comis greșeli foarte grave!”
Miliardarul Bill Gates a avertizat că, în cazul oricărui vaccin anti-COVID-19, s-ar putea ca pacientul să aibă nevoie de mai multe doze, pentru ca tratamentul să fie eficient.

De asemenea, fondatorul Microsoft a spus că președintele american Donald Trump a făcut „greșeli foarte grave”, în criza coronavirusului și unele școli vor reveni la normal de abia în toamna anului viitor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *