Pandemia face RAVAGII. Sute de cadavre zac înghesuite în camioane. Haos total!

Pandemia de coronavirus face ravagii. Sute de cadavre stau înghesuite în camioane frigorifice, în aşteptarea unei înmormântări normale.

În baza celor relatate de ziarele americane, mijloace de transport conţinând victime ar staţiona în cartierul Brooklyn. Aceste camioane ar fi preluat corpurile victimelor în cauză de la morgile înfiinţate în timpul fazei din aprilie a epidemiei din Statele Unite ale Americii.
Ele se află de-a lungul străzii 39, în zona Sunset Park. Corpurile înghesuite în camioane în aşteparea unor funeralii şi a unei înmormântări demne ar fi în număr de circa 650.

Faptul că sute de cadavre ale bolnavilor de Covid-19 se găsesc încă în camerele frigorifice ataşate camioanelor în cauză ar fi trebuit să fie o chestiune esenţială, după cum spun instituţiile sanitare newyorkeze din două cauze. În primul rând, multe din acele corpuri neînsufleţite ar aparţine unor familii care n-au fost încă localizate de agenţiile de pompe funebre şi de către autorităţile oraşului. În special, funcţionarii publici n-ar putea reuşi să ia legătura cu rudele a circa 230 de pesoane decedate.

În al doilea rând, staţionarea permanentă a acelor cadavre în camioane frigorifice, ar fi cauzată şi de motivaţii de ordin economic. Multe rude ale acelor persoane n-ar fi capabile nici măcar să plătească o înmormântare demnă a acestora. Tocmai fiindcă preţurile pentru serviciile şi ceremonii funebre au cunoscut în ultimul timp o creştere alarmantă a tarifelor.

Executivul american a mărit în fapt taxele pentru funeralii ducându-le de la 900 de dolari în luna mai, la 1.700 de dolari astăzi, în afara serviciilor tradiţionale de îngropare, cu ceremonie, care pot atinge limita a 9.000 de dolari. Pentru crematoriu, costul se învârteşte în jurul a 6.500 de dolari, cifră oricum neaccesibilă tuturor păturilor populaţiei newyorkeze, scrie Il Giornale.
Aceeaşi situaţie a fost si acum câteva luni. Casa funerară Andrew T Cleckley din Brooklyn a închiriat mai multe camioane frigorifice și a depozitat aproximativ 50 de cadavre în ele. Un oficial citat sub anonimitate de New York Times a spus că depozitul frigorific al casei funerare se stricase.

Poliția a fost chemată la fața locului și a izolat zona. Ulterior, au fost văzuți muncitori în costume de protecție care mutau cadavrele.

Nu se cunoaște dacă aceste cadavre depozitate în stradă erau victime ale epidemiei de coronavirus, însă autoritățile și casele funerare se descurcă cu greu cu numărul mare de morți din statul New York, acesta fiind cel mai lovit de epidemie din SUA. Peste 18.000 de oameni au murit doar în orașul New York, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

Sursa; evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *