VIETI PUSE IN PERICOL si PAGUBE de 1.200.000 de lei produse de un cinci TIGANI care furau de pe calea ferată

Cinci tigani din Hunedoara sunt acuzaţi că au furat zeci de relee şi componente de pe magistralele de cale ferată, care tranzitează judeţul Hunedoara. Doi dintre aceştia au fost prinşi în flagrant şi au fost reţinuţi de procurori.

Cei cinci tigani hunedoreni, cu vârste cuprinse între 17 ani şi 29 de ani, au fost puşi sub învinuire pentru infracţiuni de furt calificat, distrugere şi semnalizare falsă. Potrivit poliţiştilor, hoţii au acţionat pe magistralele de cale ferată Zam – Şibot, Simeria – Petroşani şi Simeria – Hunedoara.

„S-a stabilit că tinerii tigani sunt prezumtivii autori ai mai multor furturi de relee tip fişă de pe magistralele de cale ferată. Prejudiciul cauzat se ridică la 1.200.000 de lei, valoarea unui releu fiind între 500 şi 700 de euro. Releele sustrase au fost valorificate ca fier vechi la o societate de colectare deşeurilor metalice din Călan”, a declarat inspectorul principal Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Doi dintre suspecţi au fost prinşi în flagrant în timp ce transportau în portbagajul unei maşini 53 de relee furate de pe calea ferată, din zona Ciopeia – Subcetate (Haţeg). „Autoturismul folosit de suspecţi era condus de un tânăr de 29 de ani, din oraşul Călan, cu privire la care s-a stabilit că avea permisul de conducere suspendat, maşina fiind sustrasă din Austria şi având numere de înmatriculare false”, a mai precizat Bogdan Niţu. Cei doi tineri tigani au fost aduşi în faţa instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Citiți și:  „D-ăștia bat la bax”/Bebino zice că nu-i interlop, ci un bun sportiv și-i amenință pe frații Nebunu

Sursa: Nationalisti.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.