Pacienti vindecați și reinfectați cu COVID-19: experții explică fenomenul


Primii români care s-au reinfectat cu COVID-19 vin din județul Buzău: doi pacienţi în vârstă de 46 de ani și 29 de an, depistați pozitiv, au fost externaţi după ce au avut rezultate negative la testul de coronavirus, dar au fost depistați iar pozitiv după 12 zile de la externare.

Mihai Craiu, medic pediatru, a declarat miercuri la Digi24 că deși cazurile sunt o premieră în România, există în multe alte țări asemenea pacienți. Potrivit acestuia, o posibilă explicație este că deși virusul generează anticorpi, totuși nu se cunoaște care este nivelul de anticorpi de la care corpul câștigă lupta cu noul coronavirus. El a spus despre cei doi pacienți internați în Buzău că organismul lor nu și-a format suficientă protecție după prima îmbolnăvire. „Nu este o anomalie, era firesc să se întâmple” și în România, a indicat el.

Citiți și:  SITUATIE HALUCINANTA | Foto cu pacienți dormind pe jos, în curtea Spitalului Județean Buzau

Beatrice Mahler, manager la institutul Marius Nasta, a declarat că poate să fie vorba de o imunitate care nu a ajuns la un nivel suficient de anticorpi care să facă față unui nou contact cu virusul, dar poată să fie vorba și de o eventuală stare latentă a virusului care după o anumită perioadă redevine activ. Nu trebuie exclus, a spus Mahler, si o greșeală în procedura de diagnostic.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile