“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
MEDICAL

Oxford: Studiul despre TESTELE COVID care rastoarna totul. Alerta

coronavirus covid 19 mutatii

Testele ar trebui să aibă un punct limită, astfel încât cantitățile foarte mici de viruși să nu se traducă în pozitivitate, susțin cercetătorii britanici, pentru că metoda actuală de lucru are ca rezultat teste fals pozitive.

Datele legate de Covid sunt false. Acest lucru se datorează faptului că principalul test utilizat pentru diagnosticarea coronavirusului este atât de sensibil încât ar putea detecta chiar și fragmente de virus „moarte” aparţinând unor vechi infecții, susţin oameni de știință britanici, autorii unui studiu realizat „ad hoc”.

Majoritatea persoanelor sunt contagioase doar aproximativ o săptămână, însă pot rezulta pozitive şi în următoarele săptămâni. Iar cercetătorii susţin că această „hiper-sensibilitate” a testelor ar putea duce la o supraestimare a dimensiunii actuale a pandemiei.

”Testele ar trebui să aibă un punct limită”
Carl Heneghan, de la Universitatea din Oxford, unul dintre autorii studiului propune ca, în locul unui rezultat de „da / nu” bazat pe detectarea unui virus, testele ar trebui să aibă un punct limită, astfel încât cantitățile foarte mici de viruși să nu se traducă în pozitivitate, relatează BBC online, conform IL MESSAGGERO.

De altfel chiar detectarea urmelor de viruși vechi ar putea explica parțial de ce în Marea Britanie (și nu numai) numărul cazurilor de pozitivitate crește, în timp ce cel al spitalizărilor rămâne stabil.

Center for Evidence-Based Medicine de la Universitatea din Oxford a analizat datele provenite din 25 de studii în care probe de virus pozitive au fost introduse într-un vas Petri pentru a vedea dacă se dezvoltă.

Testele fals pozitive
Această metodă de „cultură virală” poate indica dacă testul pozitiv a detectat într-adevăr viruși activi care se pot reproduce și răspândi, sau doar fragmente de virus moarte, care nu se dezvoltă în laborator, sau într-o persoană.

Potrivit lui Heneghan, datele sugerează că rata de infectare cu coronavirus „pare să scadă după aproximativ o săptămână”.

Mai mult, deși nu este posibilă verificarea fiecărui test pentru a controla dacă virusul prezent este unul activ, în cazul în care oamenii de știință ar putea detecta o discriminare, probabilitatea falşilor pozitivi ar putea fi redusă. Şi s-ar evita, desigur, și carantinele inutile.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.