OUG pentru pensionari! Primesc cu 650 in plus la pensie! De când intră în vigoare

Veste incredibilă pentru pensionari din România. Aceștia ar putea primi mai mulți bani de la stat dacă îndeplinesc câteva condiții.

Comisiile speciale din cadrul Senatului, dar şi Consiliul Economic şi Social, au dat aviz favorabil unui proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede a pensionarii care care se angajează să-şi crească nepoţii, pentru a permite părinţilor acestora să meargă la serviciu, pot primi lunar, pe lângă pensie, câte 650 de lei.

„Indemnizaţia pentru creşterea nepotului/nepoatei se acordă pe bază de cerere a unuia dintre bunici, însoţită în mod obligatoriu de actele doveditoare privind calitatea solicitantului, relaţia acestuia cu nepotul/nepoata pentru care solicită dreptul şi acordul părinţilor”, se arată în expunerea de motive, scrie RTV.

Citiți și:  Reprezentantul Guvernului îşi bate joc de pensionari: 'Să-şi cumpere mâncare de la catering!'

Cererile se depun la primăria comunei, oraşului, municipiului, respectiv sectoarelor muncipiului Bucureşti, după caz, acolo unde îşi are domiciliul pensionarul care face solicitarea.

Indemnizaţia pentru creşterea nepotului se stabileşte începând cu data depunerii cererii şi încetează odată cu încetarea dreptului la stimulentul de inserţie primit de mamă.

Alte situaţii în care se poate suspenda alocarea indemnizaţiei de creştere a nepotului este dacă bunicul execută o pedeapsă privativă de libertate sau a decedat sau se constată că timp de 3 luni consecutive s-au înregistrat mandate poştale returnate.

Cei 650 lei nu se impozitează şi nu se percep contribuţii sociale. Proiectul de Ordonanţă de urgenţă ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2020, după ce va fi fost adoptat de Parlament, promulgat prin decret prezidenţial şi publicat în Monitorul Oficial.

Citiți și:  Reprezentantul Guvernului îşi bate joc de pensionari: 'Să-şi cumpere mâncare de la catering!'

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile