OTV a revenit “pe sticla” la Romania TV

RTV-OTV

Ieri noaptea realizatorul de televiziune si omul politic Dan Diaconescu a reaparut ca moderator, emisiunea sa de la OTV fiind preluata de postul de stiri Romania TV. Invitatul sau a fost actorul Florin Calinescu. In timpul emisiunii “Dan Diaconescu Direct”, a aparut in coltul din dreapta sus sigla postului controlat de Sebastian Ghita, dar, intermitent, si sigla OTV in coltul din stanga jos, lucru ce presupune ca Romania TV retransmite canalul operat de liderul PPDD in Italia. Retransmiterea programului unui alt post presupune ca Romania TV isi modifica structura de programe, lucru pentru care e nevoie de acordul CNA.

Presedintele Consiliului National al Audiovizualului, Laura Georgescu, declarase marti pentru HotNews ca, pana la pranz, Romania TV nu a transmis nicio instiintare sau cerere la forul audiovizual.

OTV-RTV

“Dan Diaconescu poate sa declare ce vrea, conform legii noi avem relatie cu radiodifuzorul (care transmite emisiunea). Potrivit legii, noi nu ne putem pronunta decat dupa difuzarea unei emisiuni. Suntem pregatiti sa monitorizam. Exista posibilitatea ca Romania TV sa se incadreze in procentele lor (in structura de programe a postului, ce face parte din licenta audiovizuala – n.red.), dar potrivit documentelor depuse ei nu au voie sa preia si sa retransmita alte posturi – au 70% productie proprie, 30% productii ale altor producatori, 0% la programe retransmise. Am luat masurile sa monitorizam, monitorizam dublu. Daca se intampla ceva, se discuta cu celeritate, in prima sedinta”, a spus Laura Georgescu.

Potrivit Legii audiovizualului, retransmisia fie si partiala a postului OTV de catre Romania TV ar insemna modificarea structurii de programe a postului Romania TV. Teoretic, este nevoie de instiintarea CNA si in cazul unei simple modificari de grila (schimbarea unor emisiuni, fara sa fie modificata structura de programe), dar in acest caz noua emisiune ar fi a postului care o difuzeaza, nu ar fi retransmisa cu sigla altui post. In cazul modificarilor de grila, reglementarile sunt laxe, iar CNA ia, de obicei, doar nota de ele.

Anterior, Pagina de Media a publicat un interviu cu Dan Diaconescu, in care moderatorul explica difuzarea emisiunii sale pe Romania Tv. Dan Diaconescu a spus ca este vorba de un barter: in schimbul emisiunii, OTV va transmite programe ale Romania TV in Italia. Acesta a mai mentionat ca a facut aceeasi propunerea si televiziunilor B1 TV si Realitatea TV, insa „dintre posturile de știri, Romania TV se apropie cel mai mult de modelul OTV”.

In prezent, activitatea CNA este blocata de mai multe saptamani, mai aminteste HotNews. Dupa ce un membru CNA si postul Realitatea TV au facut publice mai multe inregistrari in care Laura Georgescu putea fi auzita vorbind dur la adresa unor elevi, insultandu-i pe politicieni si parand sa favorizeze postul Romania TV al lui Sebastian Ghita, la CNA nu a mai fost cvorum de sedinta. Totodata, trei dintre cei 11 membri CNA – Narcisa Iorga, Valentin Jucan si Florin Gabrea – au spus ca nu mai stau la masa cu Laura Georgescu si ca sedintele CNA pot sa aiba loc si fara ea. Sursa: FrontPress.ro

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasa un comentariu