OTRAVA CURATA | Pepenii de pe piață pot fi toxici

Mare atenție la ce cumpărați și cu ce vă hrăniți. Pepenii care se află în comerț pot fi toxici. Este o travă cuată și o bombă pentru organism.

În acest anotimp, pepenii sunt printre cele mai căutate fructe. Sunt foarte gutoși, au puține calorii, dar îi ajută pe oameni să se răcorească. Puțini știu că pepenii pot fi uneori foarte toxici.

Pepenii de pe piață, toxici
Pepenele are o mulțime de beneficii pentru corpul uman. Întărește sistemul imunitar, scade riscul de obezitate, diabet și boli cardiovasculare, reglează nivelul presiunii arteriale, digestia și previne apariția astmului și a cancerului.

Totuşi, aceștia devin toxici prin injectarea anumitor substanțe, care au rolul de a le accelera creșterea sau de a-i menține proaspeți mai mult timp. Una dintre substanțele folosite la injectare este un compus chimic denumit Forclorfenuron. Acesta are dublu rol. Grăbește coacerea pepenilor care au fost culeși mai devreme decât trebuia.

În același timp, Forclorfenuronul păstrează pepenii în stare buna mai mult timp, având rol şi de conservant.

Exista mai multe trucuri prin care iți poți da seama dacă pepenele pe care urmează să îl cumperi a fost injectat sau nu cu substanțe dăunătoare. În primul rand fii atent la greutate. Atunci când este ridicat, un pepene roșu trebuie să se simtă greu. Dacă ți se pare că pepenele pe care îl ai în mână este prea ușor raportat la mărimea lui, nu îl mai cumpăra.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

582 de vizualizări
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile