Ororile lui Kim Jong-un. Ce a facut de frica virusului

Forțele nord-coreene au împușcat un sud-coreean care lucra în domeniul pescuitului și care, din motive neclare, a ajuns în apele teritoriale ale Nordului.

Ministerul Apărării de la Seul a calificat acest act drept „scandalos”. Sud-coreeanul a dispărut de la bordul navei în care se afla și a ajuns în apele teritoriale ale Phenianului.

Bărbatul, care avea 47 de ani, se afla la bordul acestei nave care naviga în apropiere de granița de vest a insulei Yeonpyeong, a precizat ministerul sud-coreean într-un comunicat.

După analiza serviciilor de informații, armata sud-coreeană a „confirmat” că nordul „a împușcat un cetățean sud-coreean găsit în apele teritoriale nord-coreene și i-a incinerat corpul”.

Potrivit agenției de știri sud-coreene Yonhap, bărbatul a fost localizat de forțele nord-coreene și interogat de pe o barcă de un oficial îmbrăcat în echipament de protecție.

Covidul și glonțul
„A fost împușcat în apă”, potrivit unui oficial militar. „Soldații nord-coreeni i-au turnat benzină pe corp și l-au incendiat în apă”, a spus el.

Astfel, nord-coreenii ar fi dat foc cadavrului pentru a preveni orice risc de contaminare cu noul coronavirus, a declarat oficialul militar.

Potrivit agenției Yonhap, care citează oficiali sud-coreeni, ordinul de deschidere a focului a fost dat de „o autoritate superioară” a Nordului.

Ministerul Apărării din Coreea de Sud a condamnat fapta, numind-o „scandaloasă”.

„Avertizăm solemn Coreea de Nord că toate responsabilitățile legate de acest incident îi revin”, a precizat partea sud-coreeană.

Motivele pentru care funcționarul sud-coreean se afla în apă nu sunt clare. Presa a informat că încălțările sale se aflau la bordul navei pe care a părăsit-o, ceea ce poate sugera că ar fi vrut să „dezerteze”.

În luna iulie, un transfug nord-coreean fugit în Sud în urmă cu trei ani s-a întors în ţara sa reuşind să traverseze ilegal „linia de demarcaţie” care servește ca frontieră cu Coreea de Sud.

Ceea ce a determinat autoritățile din Nord să decreteze închiderea orașului Kaesong, situat la frontier, de teamă că transfugul era purtător de coronavirus.

Comandantul forțelor americane din Coreea de Sud, Robert Abrams, a susținut că autoritățile nord-coreene au ordonat împușcarea celor care au încercat să intre în țară din China, pentru a preveni o epidemie de coronavirus.

A fost creată o „zonă tampon” la frontieră, cu soldați ai forțelor speciale gata să tragă.

Phenianul a susținut până acum că nu a înregistrat niciun caz de Covid-19 pe teritoriul său.

Coreea de Nord și-a închis granițele la sfârșitul lunii ianuarie, când epidemia exploda în China și a impus restricții drastice asupra populației sale, inclusiv izolarea strictă a mii de persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.