MILITAR

Ororile de la Izium: cadavrele cu frânghii în jurul gâtului și o întreagă familie măcelărită

descarcare 5

Groapa comună din orașul ucrainean Izium ar conţine peste 500 de cadavre, iar ONU a anunţat că-şi va trimite specialiştii pentru a investiga crimele împotriva civililor, potrivit Mediafax. Cadavrele unei întregi familii au fost găsite în groapa comună dintr-o pădure de la marginea oraşului Izium, eliberat de ucraineni.

În mormânt se află mama şi tatăl, ambii în vârstă de 30 de ani, bunicii şi fetiţa de 5-6 ani, a declarat Dmitro Lubinets, comisarul pentru drepturile omului la Parlamentului ucrainean.

„Avem ştiri din surse locale că toţi au fost ucişi în atacurile aeriene efectuate de avioanele ruseşti”, a spus Lubinets, în videoclipul postat pe Telegram, confirmând astfel că atât victimele atentatelor, cât şi persoanele victime ale execuţiilor sumare au fost îngropate în groapa comună. Unii au fost îngropaţi cu frânghia la gât şi cu mâinile legate.

Şi guvernatorul regiunii Harkov, Oleh Sinehubov, confirmă că „sunt mulţi copii, sunt trupuri cu mâinile legate la spate. Toate aceste fapte vor fi investigate, dar asta nu poate decât să mărturisească faptul că lumea este conştientă că acesta este un genocid”.

Potrivit lui Oleksandr Ilienkov, procurorul-şef pentru crime de război din Harkov, se crede că în groapa comună au fost îngropaţi în jur de 500 de civili, un număr care ar face din aceasta cea mai mare groapă comună găsită în Europa după războiul din fosta Iugoslavie.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.