ORDINUL momentului de la Moscova. Decizia lui Putin cutremură toată Europa!

Serviciile de informații ucrainene, care au interceptat o convorbire între forțele rusești arată care este de fapt planul Kremlinului în ceea ce privește prizonierii de război din Ucraina. Potrivit înregistrării, oficialii ruși ar fi cerut uciderea acestor prizonieri, ceea ce reprezintă „o crimă de război evidentă”, au calificat serviciile de informații ale apărării din Ucraina.

Serviciul de informații al apărării din Ucraina a publicat ceea ce susține că este o înregistrare interceptată în care forțele rusești discută un ordin de ucidere a prizonierilor de război ucraineni în orașul Popasna din regiunea Luhansk.

Rușii acuzați că ar fi ordonat uciderea prizonierilor de război
Într-un clip audio partajat pe Twitter de către serviciile de informații ale Apărării din Ucraina, oficialii ruși ar fi spus: “Păstrați-i pe cei mai în vârstă dintre ei și lăsați-i pe ceilalți să plece pentru totdeauna. Lăsați-i să plece pentru totdeauna, la naiba, pentru ca nimeni să nu-i mai vadă vreodată, inclusiv rudele”, potrivit unei traduceri furnizate de publicația ucraineană The Kyiv Post și de CNN, potrivit EVZ.

Din înregistrare nu este clar dacă presupusul ordin se referă la soldații ucraineni deja capturați sau la cei care vor fi capturați în viitor.

Într-un mesaj postat pe Telegram, serviciile de informații ale apărării din Ucraina au calificat presupusul conținut al înregistrării drept “o crimă de război evidentă, o încălcare brutală a dreptului internațional”, potrivit postului de televiziune ucrainean TSN.

Civilii îndemnați să se salveze cât mai pot
Rusia a declarat vineri că obiectivul său este de a prelua “controlul total” asupra sudului Ucrainei, precum și asupra regiunii Donbas din estul țării.

Comandantul rus Rustam Minnekayev, citat de agenția de știri rusă Tass, a declarat că Rusia intenționează să preia controlul asupra unui coridor terestru între Crimeea, peninsula de la Marea Neagră pe care Rusia a anexat-o în 2014, și regiunea Donbas.

Ucrainenii din regiunea Luhansk au fost îndemnați să evacueze zona, în urma loviturilor rusești care au vizat infrastructura civilă din această regiune.

Șeful administrației militare regionale din Luhansk a scris luni, într-o postare pe Telegram, că vor avea loc evacuări din orașe precum Popasna, Rubizhne, Hirske, Severodonetsk și Lysychansk.

“Evacuați acum, încă vă mai putem salva”, a scris Serhiy Haidai pe Telegram, potrivit unei traduceri de la CNN.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *