“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

ORDINUL lui Iohannis. CINE va fi premierul Romaniei

PNL Iohannis 1000x600 1

El va fi noul premier al României. Decizia se ia chiar acum. Liberalii s-au strâns într-o ședință a conducerii pentru a discuta cu cine vor merge mai departe în negocierile cu PSD. Dacă liberalii stabilesc astăzi numele prim-ministrului, președintele Klaus Iohannis ar urma să cheme partidele la consultări zilele următoare.

Este decizia cheie a momentului. El ar putea fi noul premier al României. La PNL are loc o ședință decisivă pentru numele celui care va conduce Guvernul. Potrivit unor surse politice, Nicolae Ciucă ar putea fi propunerea votată de către liberali.

O hotărâre clară se va lua la ora 14:00. Atunci va avea loc ședința Biroului Executiv Național pentru a stabili numele premierului. Înaintea ședinței, miercuri seara, președintele PNL Florin Cîțu și prim-vicepreședinții partidului au avut o discuție la sediul din Modrogan, în care conducerea restrânsă a încercat să îl convingă pe Cîțu să deblocheze negocierile cu PSD și să propună un premier liberal acceptat de social democrați.

Potrivit unor surse din conducerea partidului, Florin Cîțu ar urma să cedeze și să nu. mai insiste cu nominalizarea sa în fruntea Guvernului. Ultima variantă luată miercuri în calcul de președintele PNL era impunerea unui apropiat în funcția de premier – Dan Vîlceanu. Această propunere s-ar fi lovit însă de opoziție în partid.

Cine ar putea fi noul premier al României
Mai multe voci din PNL cred că propunerea de premier va fi Nicolae Ciucă, spun sursele citate. Ciucă are susținerea și a lui Klaus Iohannis, dar și a partenerilor de coaliție. Astfel, Ciucă ar urma să ocupe funcția de prim-ministru pentru următoarele 18 luni, într-un sistem de rotativă, urmat de un premier de la PSD pentru alte 18 luni.

După se va decide în ședința BEX numele premierului, acesta ar trebui să se aprobe și în ședința Biroului Politic Național. Cele două partide trebuie să își împartă ministerele în viitorul guvern, după stabilirea premierului.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.