“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

ORDIN STRICT. S-a mobilizat armata! Alertă maximă în Europa!

Breaking News

Situaţia din Belarus devine tot mai tensionată. Preşedintele Alexandr Lukașenko, aflat la putere de 26 de ani, a ordonat ministrul Apărării să apere integritatea teritorială a ţării, chiar dacă va fi nevoit să ia măsurile cele mai stricte, titrează belgienii de la LE VIF.

Președintele belarus, Alexandr Lukașenko, a ordonat sâmbătă ministrului Apărării să ia “măsurile cele mai stricte” pentru a apăra integritatea teritorială a țării, zguduită de o mișcare de protest de la alegerile prezidențiale controversate din 9 august.

Dl Lukașenko, la putere de 26 de ani, a venit sâmbătă să inspecteze unitățile militare desfășurate la Grodno, în vestul Belarus, aproape de frontiera poloneză, potrivit unui comunicat publicat pe Telegram de președinția belarusă. Sosit pe poligonul militar de la Grodno, el a denunțat mișcarea de protest, instigată, după părerea lui, “din exterior”, potrivit LE VIF.

“Ordon ministrului Apărării (…) să apere înainte de orice perla occidentală a Belarus, al cărei centru este Grodno. Și să ia măsurile cele mai stricte pentru a apăra integritatea teritorială a țării noastre”, a declarat dl Lukașenko. Această declarație vine în momentul în care sunt programate mari manevre militare belaruse în regiunea Grodno, între 28 și 31 august.

Alexandr Lukașenko, care susține că a câștigat alegerile cu 80% din voturi, se confruntă cu o mișcare de protest inedită în această fostă republica sovietică. Opoziția denunță fraude și organizează manifestații zilnic în țară.

Un “consiliu de coordonare”, destinat să promoveze tranziția politică după alegeri, a fost format săptămâna aceasta de opoziție, dar autoritățile au început joi urmărirea penală împotriva sa pentru “atentat la securitatea națională”.

Liderul opoziției, Svetlana Tihanovskaia, refugiată în Lituania, a dat asigurări vineri că poporul belarus “nu va accepta niciodată conducerea actuală”. Dl Lukașenko a dat și el asigurări vineri că “va rezolva problema” mișcării de protest.

Capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.