Orban tună și fulgeră. Noi măsuri OBLIGATORII pentru români

Ludovic Orban a transmis un mesaj reprezentanţilor autorităţilor locale în cadrul unei videoconferinţe cu membrii Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România. Premierul le-a cerut să susţină acţiunile Guvernului pentru combaterea riscului de răspândire a noului coronavirus.

„Eu am doar un mesaj simplu: să fiţi alături de noi în acţiunea de combatere a riscului de răspândire a virusului. E foarte importantă atitudinea primarilor, măsura în care primarii dau mesaje publice în comunitate şi, de asemenea, nu uitaţi măsura în care actele administrative sunt de natură a reduce riscul epidemiologic”, a transmis Ludovic Orban.

Limitarea răspândirii virusului
Ludovic Orban a explicat că suspendarea autorizaţiilor este atributul exclusiv al primăriei.

„Vă dau un singur exemplu: primăriile emit autorizaţiile de funcţionare pentru foarte multe tipuri de activităţi, noi putem suspenda doar parţial anumite tipuri de activităţi, în timp ce suspendarea autorizaţiilor este atributul exclusiv al primăriei şi vă cer concursul în efortul pe care-l avem pentru a limita răspândirea virusului”, a conchis premierul.

Noi măsuri obligatorii pentru români
Premierul Ludovic Orban mai dă o veste proastă românilor, în contextul pandemiei de coronavirus.

Confruntate cu explozia numărului de infectări zilnice, autoritățile se gândesc la o nouă măsură care mai mult ca sigur va trezi nemulțumirea celor care contestă pericolul sau chiar existența noului coronavirus.

Astfel, șeful Guvernului vorbește despre obligativitatea de a fi purtată masca de protecție inclusiv în aer liber, ceea ce, în condițiile temperaturilor ridicate din timpul verii, s-ar putea dovedi o măsură greu de implementat.

Este vorba cel puțin despre spațiile în care este foarte aglomerat, cum ar fi, de exemplu, piețele și unde factorii de decizie ar dori ca oamenii să umble cu masca pe față.

„Am primit informații de la specialiști care arată că există și în aer liber spații unde se creează o mare aglomerație: în piețe, pe faleză etc. Analizăm acest aspect și s-ar putea impune obligativitatea purtării măștii și în anumite spații deschise”, a declarat, în acest sens, Ludovic Orban.

Capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *