Orban taie si spanzura! O va da afara!

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban vine cu informații de ultimă oră. Acesta a anunțat că în cursul zilei de marți va fi acordat votul decisiv pentru revocarea Avocatului Poporului. Totodată, liderul PNL a vorbit și despre un posibil înlocuitor.

Ludovic Orban anunță că votul decisiv pentru Avocatul Poporului va fi acordat marți în plenul celor două Camere reunite ale Parlamentului. Totodată, liderul PNL a mai subliniat faptul că primul pas pentru demiterea lui Renate Weber a fost respingerea rapoartelor de activitate ale instituției pe ultimii doi ani.

Astfel, marți la ora 15.00 va fi convocat penul Parlamentului, printre principalele puncte de pe ordinea de zi fiind raportul de activitate al Avocatului Poporului şi al CSAT, a spus Orban.

Totodată, el a mai amintit faptul că în cursul zilei de 25 mai, Comisiile juridice reunite au respins rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului pentru anii 2019 și 2020, acesta fiind primul pas pentu demiterea lui Renate Weber.

Citiți și:  Orban dă detalii despre „răfuiala” cu Cîțu din Parlament: ‘Să îți fie rușine, nesimțitule, că nu mi-ai dat cuvântul!’

De menționat este faptul că Renate Weber este membru ALDE și a fost propusă în funcția de Avocat al Poporului de fosta coaliție PSD-ALDE, în 2019, după ce formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu nu a reușit să intre în Parlamentul European.

De-a lungul activitățiile sale, Renate Weber a fost criticată deseori, în contextul în care, de la numirea sa în funcție, pe 26 iunie 2019, a contestat la CCR mai multe acte ale Guvernului liberal condus de Ludovic Orban și a emis mai multe decizii controversate.

Printre principalele acuzații au fost atacarea la CCR a legii de impozitare a pensiilor speciale și monitorizarea spitalelor COVID-19 în primul an de pandemie prin instituirea unui mecanism împotriva torturii.

Cine îi ia locul lui Renate Weber
În ceea ce privește înlocuitorul acesteia, Liderul PNL, Ludovic Orban nu a dat un răspuns clar în privința unui acord în coaliţie asupra persoanei care să preia funcţia de Avocat al Poporului.

Citiți și:  Rareș Bogdan da din casa: Cum putea rămâne Ludovic Orban președintele PNL

El a menționat însă că s-au purtat discuții și în final se va ajunge la o înțelegere.

„Am avut discuţii, cu siguranţă vom ajunge la o înţelegere. Suntem pe punctul de a ne înţelege”, a declarat Orban, luni, la Parlament.

Amintim faptul că, anterior, liderul PNL declara că în coaliţie s-a decis respingerea Raportului de activitate al Avocatului Poporului. Propunerile vehiculate până în prezent pentru șefia Avocatului Poporului sunt Flavius Baias, susținut de PNL, și Gyula Fabian, susținut de UDMR.

În același timp, pe ordinea de zi a plenului reunit de marți, 15 iunie, este așteptat și raportul privind activitatea CNA, a mai anunțat Orban.

„În cazul în care se va finaliza raportul Comisiilor reunite privind CNA (…) vom introduce pe ordinea de zi raportul CNA”, a precizat Ludovic Orban.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!