Orban se spala pe maini si cere CONDAMNARE! News alert


Ludovic Orban dă vina pe Victor Ponta și Vlad Voiculescu pentru că Ionel Adrian, șeful Unifarm acuzat de DNA de corupție, a ajuns în funcția din care a fost suspendat. Premierul a precizat că el nu ar fi putut să îl schimbe pe Ionel Adrian pentru că România se afla în epidemie. Totuși, starea de urgență a fost decretată pe 15 martie, iar Orban a ajuns premier, pentru prima dată, pe 4 octombrie 2019, adică cu 5 luni înainte.

”Este eșecul unei societăți de stat! Nu mi-a picat în niciun fel, nu are nicio legătură cu Guvernul. Dacă se dovedește că a făcut lucrul ăsta, să fie condamnat. Unifarm-ul a avut un rol benefic, mai ales în perioada de început.

Unifarm e compania statului român, nu noi l-am pus pe Adrian Ionel, ci Victor Ponta. În 2016, când ministru era Voiculescu, CA l-a desemnat director general. Noi l-am găsit în funcție, era dificil să schimbi directorul la Unifarm în mijlocul unei epidemii. Mi se pare scandalos să ceri să câștigi bani din achiziția de medicamente.”, a spus Ludovic Orban, la Digi 24.

Procurorii DNA au dispus control judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de marți, pe numele directorului general al Unifarm, acuzat că a luat mită 760.000 euro. Ionel Eugen Adrian este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, complicitate la trafic de influență, instigare la fals intelectual și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

Conform DNA, în calitate de director general al C.N. Unifarm SA, Ionel Eugen Adrian ar fi pretins 760.000 euro unui intermediar ce reprezenta o societate comercială pentru ca CN Unifarm SA, companie de stat, să atribuie un contract de achiziție a echipamentelor de protecție împotriva infectării cu virusul COVID 19 (250.000 de combinezoane și 3 milioane de măști chirurgicale). Contractul ar fi fost încheiat cu o firmă privată, în prima jumătate a lunii martie 2020, cu încălcarea dispozițiilor prevăzute în Legea 98/2016 privind achizițiile publice, atât sub aspectul modului în care a fost negociat, cat și a modului în care a fost atribuit, practic fără nicio procedură. În plus, cele 1 milion de măști livrate și recepționate în prima tranșă Companiei Naționale Unifarm SA nu erau măști chirurgicale, ci măști de protecție neconforme cu standardele stipulate în contract, practic erau alte tipuri de echipamente de protecție decât cele convenite în contract.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *