Orban, precizări de ULTIMA ORA despre încheierea anului școlar


Premierul României, Ludovic Orban, a anunţat, marți seara, că toţi elevii, dar şi studenții vor încheia anul şcolar în această vară. După data de 15 mai se așteaptă ca elevii să poată reveni la școală.

”Anul şcolar va fi încheiat. Elevii vor da toate examenele care se dau la sfârşit de an, la fel și studenţii. Sigur, dacă după 15 mai lucrurile vor fi în regulă, putem să dăm drumul la activitatea şcolară. Oricum, profesorii vor trebui să se mobilizeze după vacanţă, să intensifice predarea online până se vor deschide şcolile şi să fie pregătite examenele foarte bine”, a declarat Ludovic Orban la Realitatea Plus.

Anunțul vine după ce ministrul Educației a aprobat revizuirea programelor de examen pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, astfel încât să conțină doar materia din primul semestru al anului școlar 2019 – 2020. Ordinul de ministru a fost transmis către Monitorul Oficial.

Măsurile vizează Evaluarea Națională, pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2019-2020 la disciplinele limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii aparținând minorităților naționale, care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă) și matematică, respectiv cea pentru Bacalaureat 2020,

La limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filosofie.

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasa un comentariu