Orban loveste DUR in „gașca demolatoare” din PNL. Nu scapa nici Klaus Iohannis

Fostul președinte al liberalilor Ludovic Orban a lansat din nou acuzații grave la adresa lui Klaus Iohannis, privind implicarea sa neconstituțională în alegerile interne ale PNL, dar și legat de contribuția avută în adâncirea crize politice, inclusiv prin desemnarea lui Dacian Cioloș ca premier, în condițiile în care liderul USR se află în imposibilitatea de a reface coaliția de guvernare cu „echipa demolatorare” de la vârful PNL. Orban sugerează că lipsa propunerii unui premier din partea PNL ar fi fost o decizie venită din partea lui Iohannis.

„Urma să aibă loc negocieri la Cotroceni (cu președintele României, Klaus Iohannis – n.red) iar cu o zi înainte, joi, liberalii au făcut ședință de Birou executiv și au zis că merg cu Cîțu ca propunere de premier. Apoi vineri, cineva i-a răzgâdit, că la 15.30 s-au dus la Cotroceni fără niciun candidat de premier. Și acum, normal, au ieșit să spună că nu-l sprijină pe Cioloș, că ce altceva era să fi și hotărât PNL, de parcă era vreun secret al lui Polichinelle…”, a comentat la B1TV Ludovic Orban, subliniind că președintele României „n-a făcut decât să adâncească și mai mult această criză politică, desemnându-l pe Cioloș premier”, cunoscând de fapt intențiile „echipei demolatoare” din vârful PNL de a nu fi interesată să refacă guvenul de coaliție cu USR PLUS.

Orban avertizează că liberalilor le scapă din vedere un element foarte important, anume că sunt în scădere dramatică în plan electoral, în timp ce în Parlament s-a creat deja o majoritate din formațiunile politice PSD și AUR, care s-ar bucura foarte mult să fie declanșate alegeri anticipate.

„Această gașcă demolatorare din PNL nu înțelege că sunt alte partide care n-au niciun motiv să se teamă de alegeri anticipate. Există la ora actuală o majoritate largă a unor formațiuni care nu numai că nu resping ideea anticipatelor, dar chiar s-ar bucura foarte mult să avem alegeri (…) Singura formțiune care n-ar trebui să se gândească la alageri anticipate este PNL”, a spus Orban.

Fostul președinte liberal arată că de când această „gașcă demolatorare” a preluat PNL-ul a demonstrat că n-are niciun plan politic, scăzând în opțiunile electorale de la 28% la 8%.

„Iar ceea ce se întâmplă frizează iraționalul. Nu poți să te ții legat de un candidat de prim-ministru, același care a căzut în Parlament prin moțiune de cenzură. Cîțu a picat, el nu mai beneficiază de încredere, are între 11 și 13 procente grad de încredere, iar în privința gradului de respingere…e absolut uriaș”, a adăugat Orban.

Oamenii nu îl mai vor pe Cîțu, a mai spus liberalul, subliniind că nu poate să înțeleagă cum acest grup care s-a poziționat în spatele premierulu demis e atât de „rupt de realitate”:

„Îi sfătuiesc în acest weekend sa se ducă la piață (cei din jurul lui Cîțu n.red), să asculte ce zic oamenii ca să înțeleagă că nebunia cu Cîțu premier pur și simplu face un rău imens României și a prăbușit partidul”.

Sursa: g4media.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *