Orban, declaratie de ULTIMA ORA: ”Putem să organizăm alegerile. Chiar și cu 10.000 de infectari pe zi”

Ludovic Orban, Premierul României, a declarat că alegerile se pot organiza chiar și într-un scenariu de 10.000 de infectari cu COVID-19, pe zi: Asistăm la un val epidemic îngrijorător dar putem să organizăm alegerile. In diaspora este posibil ca în anumite țări să fie redus numărul de secții de votare.

Premierul Ludovic Orban a declarat luni la sediul PNL că, deși asistăm la un „val epidemic îngrijorător”, alegerile pot fi organizate: „Cetățenii trebuie să își aleagă noul Parlament. Cetățenii au dreptul la un Parlament.”

Ludovic Orban: Atâta lipsa de responsabilite nu a existat niciodată
Întrebat dacă la 10.000 de cazuri se mai poate vorbi de alegeri, acesta a argumentat că în mai multe țări au fost organizate scrutine, chiar în contextul pandemiei COVID-19 și a dat exemplul USA, Franța, Republica Moldova, Polonia.

Citiți și:  MUTAREA anului pe scena politica. Ce pregătește Orban

„Cetățenii trebuie să își aleagă noul Parlament. Cetățenii au dreptul la un Parlament. Menținerea actualului parlament însemană că la Avocatul Poporului rămâne Weber. În fruntea Consiliului Legislativ, rămâne unul ca Iordache (…) duc România spre prăpastie (…) atâta lipsa de responsabilite nu a existat niciodată. E normal ca mandatul să înceteze la termenul stabilit.”

„În ce privește votul electronic, PNL a înaintat proiectul de lege, dar majoritatea PSD nu a acceptat acest sistem de vot.”
Premierul a mai spus că a fost redus numărul de persoane permis la adunări publice și că se va menține obligativitatea purtării măștii.

Totodata, Prim-Ministrul a vorbit despre capacitatea de testare:

”Am crescut constant capacitatea de testare . Am ajuns astăzi la o capacitate de peste 50 de mii de teste pe zi. Vom crește în continuare capacitatea de testare. De asemenea, demarăm procedura de achiziție și pentru testele antigen rapide. Capacitatea de testare din România nu a fost depășită”.

Citiți și:  Orban dă detalii despre „răfuiala” cu Cîțu din Parlament: ‘Să îți fie rușine, nesimțitule, că nu mi-ai dat cuvântul!’

Ludovic Orban, despre un posibil sprijin financiar de la Guvern pentru cei care se testează la cerere: „Așa au hotărât ei să se testeze că să fie siguri că nu au COVID. Noi am stabilit pentru ce cazuri se decontează”
Premierul a menționat ca nu se va acorda sprijin financiar celor care îsi fac teste la cerere în centre private, chiar dacă acestea sunt foarte scumpe:

„Testele se fac la solicitare, conform definiției de caz. Iar dacă nu se încadrează o persoană în definiția de caz, are posibilitatea să se testeze contracost.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.