Orban, decizia momentului! Anunț BOMBA din Guvern! BREAKING NEWS!

În debutul şedinţei de Guvern de joi, premierul Orban a anunţat că Executivul a stabilit deja data alegerilor parlamentare din acest an.

Premierul Ludovic Orban a anunţat joi, 3 septembrie, în debutul şedinţei de Guvern, că vor fi adoptate două hotărâri care privesc data alegerilor parlamentare, respectiv calendarul de desfăşurare a acestui scrutin electoral.

“Astăzi va trebui să luam o decizie foarte importantă, să adoptăm hotărârile de Guvern privitoare la alegeri. Prioritate sunt cele două hotărâri de Guvern, privind stabilirea datei alegerilor şi a doua privind stabilirea calendarului de desfăşurare a alegerilor.

Guvernul este obligat atât de Constituție, cât și de legea alegerilor parlamentare, să ia această decizie, să stabilim data alegerilor parlamentare. In conformitate cu legea, această decizie trebuie adoptată cu minim 90 de zile înainte de data alegerilor şi trebuie să ţinem cont de prevederile constiţionale care spun când se încheie mandatul actualului Parlament şi anume pe data de 21 decembrie. Trebuie să ţinem cont în stabilirea datei de prevederea constituţională prin care preşedintele trebuie să convoace Parlamentul nou ales în termen de maximum 20 de zile de la data alegerilor.

Coroborând toate aceste prevederi constiţionale şi legale rezultă clar că data alegerilor nu poate fi decât 6 decembrie. Proiectul de hotărâre de Guvern pe care-l va introduce pe ordinea de zi domnul ministrul Vela este primul proiect de hotărâre privitor la stabilirea datei de 6 decembrie ca dată a alegerilor parlamentare”, a declarat Ludovic Orban în debutul şedinţei de Guvern.

Finanţare de 875 milioane de euro de la Comisia Europeană pentru autostrada Sibiu – Piteşti
Premierul Ludovic Orban a mai vorbit şi despre faptul că autorităţile române au garanţia alocării banilor necesari pentru construcţia tronsonului de autostradă Sibiu – Piteşti, având în vedere că a fost aprobată o finanţare a Comisiei Europene de 875 milioane de euro pentru acest proiect, “primul tronson de autostradă care traversează munţii”.

“Comisia Europeană a luat o decizie extrem de importantă pentru România, şi anume a aprobat alocarea unei finanţări de 875 de milioane de euro pentru construcţia tronsonului de autostradă Sibiu – Piteşti. Sigur că, în ceasul al 12-lea, aproape de finalul celui de-al şaptelea an al exerciţiului financiar 2014 – 2020, s-a luat această decizie şi aş vrea să felicit Ministerul Transporturilor, Ministerul Fondurilor Europene, de asemenea, Ministerul Mediului şi pe cei care au lucrat documentaţiile de mediu pentru această reuşită. Deci, este o garanţie în momentul de faţă că avem banii alocaţi pentru a construi un tronson de autostradă fundamental, primul tronson de autostradă care traversează munţii”, a mai precizat Ludovic Orban.

El a mai oferit detalii şi despre alte proiecte mari de infrastructură din România.

“Sigur că nu ne oprim aici. Ministerul Transporturilor are pregătită documentaţia pentru tronsonul de autostradă Ploieşti – Braşov. De asemenea, sunt două tronsoane de autostradă care vor traversa munţii înspre Moldova. Este vorba despre Autostrada Unirii, Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni, pentru care pe primul tronson Târgu Mureş – Târgu Neamţ este in curs de realizare studiul de fezabilitate. De asemenea, în cursul acestei luni, va fi lansată licitaţia pentru contractul de realizare a studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pe celelalte două tronsoane. De asemenea, este semnat contractul pentru realizare studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pe un alt tronson important care va traversa Carpaţii şi va asigura legătura între Moldova şi infrastructura de transport europeană: tronsonul de autostradă Bacău – Braşov.

Noi va trebui într-un timp foarte scurt să recuperăm gravele întârzieri provocate de guvernările iresponsabile care au lăsat infrastructura de transport a României într-un stadiu de subdezvoltare. Fără infrastructură de transport, dezvoltarea economică e pusă sub semnul întrebării”, a declarat şeful Guvernului.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.