Orban, atac FARA PRECEDENT la Iohannis

Ludovic Orban a ieșit astazi la declarații, acuzându-l pe Klaus Iohannis că e vinovatul principal al crizei. Potrivit lui Orban, „ambiția bolnavă” a președintelui „de a controla numirile procurorilor și de a impune la șefia PNL un om care nu mai are nicio șansă să fie premier sunt cauzele care au dus la criza politică”. 

„Vinovatul principal pentru această criză este Klaus Iohannis. Ambiția bolnavă de a controla numirea procurorilor și ambiția de neînțeles de a impune cu forța la conducerea PNL un om care nu beneficiază de încredere, care a provocat criza, un om care nu mai avea nicio șansă de a fi învestit ca prim-ministru sunt cauzele care au dus la această criză”, a spus Ludovic Orban.

El i-a cerut public lui Florin Cîțu să demisioneze din funcția de președinte al PNL.

„Florin Cîțu a demonstrat că nu are nicio urmă de responsabilitate, că a executat orbește toate ordinele primite fără să țină cont de consecințe, iar azi Florin Cîțu este o frână evidentă în calea oricăror negocieri în care poate fi implicat PNL. Odată cu Cîțu ar trebui să plece acasă și toți cei care l-au susținut. Sigur că azi ar fi foarte potrivit să cer și demisia președintelui Iohannis, dar nu o s-o fac, că știu că o s-o fac degeaba. Îl somez, în schimb, public, să-și aducă aminte că e președintele României, să renunțe la răfuielile politice meschine, la ambiția bolnavă de a-și impune o voință contrară intereselor fundamentale ale României, să înceteze să mai impună decizii PNL”, a adăugat Orban.

Orban: Deja sunt cu un pas în afara PNL

Ludovic Orban spune că este deja cu un pas „în afara Partidului Național Liberal” și că se agață de „iluzia” că „poate le va veni mintea la cap celor care astăzi au ocupat efectiv în forță decizia în partid”.

„Deja sunt cu un pas în afara PNL, ca să știți. Nu am luat dcizia pentru că încă mă agăț poate de o speranță deșartă că le poate veni mintea la cap celor care astăzi au ocupat efectiv în forță decizia în partid și voi ține cont de ceea ce spun cetățenii români și de baza PNL. E o iluzie, încă mai sper. Pe de altă parte, în momentul în care o să fiu convins că nu mai există nicio șansă ca PNL să-și respecte tradiția, valorile, credința și mai ales să respecte cetățeanul care ne-a acordat încederea, eu voi ține cont nu de o posibilă relație cu conducerea partidului și de promisiunile deșarte pe care mi le-ar putea face Iohannis sau oricine altcineva, ci de ceea ce spune cetățeanul român”, afirmă Orban.

Sursa: cotidianul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *