Orban aruncă BOMBA: Noi măsuri OBLIGATORII pentru români

Îngrijorați de evoluția pandemiei de coronavirus și nemulțumiți de faptul că o parte dintre români refuză să respecte regulile de distanțare, guvernanții anunță noi măsuri restrictive. Premierul Ludovic Orban ar vrea să le pună în practică încă din această săptămână.

Premierul Ludovic Orban mai dă o veste proastă românilor, în contextul pandemiei de coronavirus.

Confruntate cu explozia numărului de infectări zilnice, autoritățile se gândesc la o nouă măsură care mai mult ca sigur va trezi nemulțumirea celor care contestă pericolul sau chiar existența noului coronavirus.

”Analizăm acest aspect”
Astfel, șeful Guvernului vorbește despre obligativitatea de a fi purtată masca de protecție inclusiv în aer liber, ceea ce, în condițiile temperaturilor ridicate din timpul verii, s-ar putea dovedi o măsură greu de implementat.

Este vorba cel puțin despre spațiile în care este foarte aglomerat, cum ar fi, de exemplu, piețele și unde factorii de decizie ar dori ca oamenii să umble cu masca pe față.

”Am primit informații de la specialiști care arată că există și în aer liber spații unde se creează o mare aglomerație: în piețe, pe faleză etc. Analizăm acest aspect și s-ar putea impune obligativitatea purtării măștii și în anumite spații deschise”, a declarat, în acest sens, Ludovic Orban.

Se pare că Guvernul dorește să impună această nouă restricție cât mai repede posibil, chiar din această săptămână, dacă se poate.

Românii nu respectă regulile de distanțare
Evoluția pandemiei de coronavirus în România stârnește îngrijorare maximă în rândul medicilor și al autorităților, în condițiile în care o mare parte dintre români nu se arată dispuși a respecta regulile de distanțare socială impuse de măsurile ce trebuie adoptate pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Iar Situația de pe litoral, de unde aproape seară de seară mass-media vine cu filmări ăn care pot fi văzute mari aglomerări de oameni petrecând fără grijă, a stârnit reacția de nemulțumire a unor membri marcanți din PNL, partidul aflat la guvernare.

”Eu le-am spus colegilor mei, ce se întâmplă pe litoral este incredibil. În mai multe cazuri ar trebui retrase autorizațiile de funcționare. Nu e posibil să fie nevoie să mergi cu jandarmii peste ei ca să înțeleagă”, a declarat în weekend europarlamentarul liberal Rareș Bogdan.

Capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *