Orban aruncă bomba despre STAREA DE ALERTA

Se prelungește sau nu starea de alertă? Ludovic Orban spune că dacă ar fi să ia această decizie astăzi, răspunsul ar fi afirmativ. Premierul s-a legat de numărul de cazuri de infectare din ultimele zile.

„Aș propune și aș decide prelungirea stării de alertă, a declarat premierul la Digi24, într-un interviu pentru emisiunea „În fața ta”.

„După numărul de cazuri din ultimele zile, dacă astăzi ar trebui să iau decizia cu privire la prelungirea stării de alertă pentru mâine, aş propune prelungirea stării de alertă şi aş decide prelungirea stării de alertă.

Vedem până în data de 15 care va fi evoluţia.

Rămân totuşi încrezător, optimist, fac din nou apel la oameni să nu asculte glasurile de sirenă ale celor care le spun să nu respecte regulile, care îi instigă efectiv să nu se ferească de acest pericol care există.
În măsura în care un număr mare de oameni vor respecta regulile, riscul de infectare se va reduce şi numărul de cazuri se va reduce”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a atras atenția că chiar dacă majoritatea românilor respectă regulile, sunt și români care nu le respectă, iar aceștia trebuie determinați să o facă. Primul-ministru a atras atenția asupra cifrelor din ultimele zile, care indică că pericolul continuă să existe și că, cu atât mai mult este necesară respectarea regulilor.

El a analizat și măsurile de relaxare luatem, care erau necesare și au fost aplicate de toate țările.

„Nu e firesc să menții foarte multe restricții. Aceste relaxări erau necesare. Relaxările au fost graduale, în urma măsurilor de relaxare a rezultata această creștere a numărului de cazuri. La fiecare măsură de relaxare a crescut interacțiunea dintre oameni. Problema pe care am avut-o și în starea de urgență, și la trecerea la starea de alertă, și înainte de prelungire, am fost amenințat două săptămâni de liderii politic care conduc majoritatea parlamentară că nu vor vota starea de alertă, că nu e necesară, că virusul nu există. Oamenii au fost îndemnați să nu respecte regulile, să bagatelizeze riscul, să acționeze ca și cum n-ar exista. Ei sunt iresponsabili și au și provocat consecințe, pentru că unii au ținut cont de recomandări și modele”.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.