Orban, ANUNTUL ZILEI pentru milioane de pensionari! Decizia momentului în Guvern

Premierul Ludovic Orban a declarat că dorește să repare inechitățile din domeniul pensiilor motiv pentru care se pregătește un nou proiect de lege. Orban vrea ca prin aceast proiect de lege să repare toate problemele legate de pensii.

„Evident, la nivelul Ministerului Muncii doamna ministru construieşte o echipă care să evalueze toate lucrurile injuste, anormale, care există în legislaţia în domeniul pensiilor, care sunt foarte multe. Vrem să pregătim în mod serios şi în baza unei analize pe termen mediu şi lung a sustenabilităţii sistemului de pensii (…) vrem să pregătim un proiect de lege care să repare toate aceste inechităţi”, a declarat Ludovic Orban.

Prim-ministrul a vizitat marţi Ability Hub, un centru care asistă persoane cu dizabilităţi să îşi găsească un loc de muncă. În acest context, preşedintele Consiliului Naţional al Dizabilităţii din România, Daniela Tontsch, a vorbit despre problema îngheţării pensiilor persoanelor cu dizabilităţi.

Citiți și:  ANUNTUL ANULUI pentru milioane de pensionari! Iohannis a dat OK-ul

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a vorbit despre problemele pe care le-a creat Legea pensiilor
„Lista problemelor generate de Legea pensiilor este nu aş vrea să spun nesfârşită, dar este lungă. Am mii – fără să exagerez – de semnale din toate categoriile sociale cu privire la nedreptăţi generate de noua lege a pensiilor. Nu vreau să mă grăbesc, nici nu trag de timp, dar nu vreau să mă grăbesc. Aş vrea să fac un inventar cuprinzător al tuturor acestor probleme generate de lege. (…) O să încercăm să avem un inventar complet până la începutul anului viitor şi de acolo vor curge soluţiile, fără îndoială, împreună cu ceilalţi colegi, împreună cu membrii Parlamentului, acolo unde sunt de remediat anumite aspecte în lege”, spune aceasta.

Citiți și:  Avocata Ingrid Mocanu arunca BOMBA momentului despre noua lege a pensiilor! S-a aflat adevărul

Și ministrul Muncii a vizitat marţi Ability Hub – un centru care acordă asistenţă persoanelor cu dizabilităţi.

Persoanele cu dizabilități sunt nedreptățite
„În discuţiile pe care le-am avut la minister şi din experienţa proprie, din activitatea pe care o am, am constatat o nedreptate cu privire la acest aspect. (…) Cu toate argumentele pe masă, voi include aceste realităţi nefericite generate de noua lege a pensiilor în grupul de lucru şi vom genera soluţii în cea mai scurtă vreme”, a adăugat ministrul Muncii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.