Orban anunță MASURI DRACONICE. Se incearca evitarea carantinării Capitalei. Alerta!

Premierul a anunțat mai multe măsuri venite să domolească extinderea coronavirusului.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că se vor lua mai multe măsuri care să împiedice răspândirea coronavirusului în București. Capitala României traversează o perioadă critică, iar rata de infectare a depășit 3 cazuri la mia de locuitori. Se va lua în discuție, luni, chiar închiderea școlilor și revenirea la cursurile on-line.

Principalele măsuri anunțate de prim-ministrul Ludovic Orban sunt:

– Obligativitatea purtării măștii în toate spațiile deschise. Bineînțeles, măsura rămâne în vigoare și pentru spațiile închise.

– Suspendarea cursurilor școlare și organizarea orelor on-line

– Suspendare activități teatrelor, cinematografelor, cafenelelor în spații închise

„Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență va constata depășirea pragului de 3 la mie și va lua măsuri. Printre acest măsuri este purtarea obligatorie a măștii în toate spațiile deschise, suspendarea cursurilor școlilor și organizarea cursurilor online, suspendarea activității teatrelor, cinematografelor, restaurantelor și cafenelelor la interior.

Monica Anisie preconiza că școlile se închid marți

Există o anumită neliniște în rândul părinților legată de începerea activității școlare online. Avem o ordonanță de urgență în curs de adoptare pe care am dezbătut-o în primă lectură și pe care o vom adopta marți sau miercuri care va avea prevederi clare legate de asigurarea a 75% din salariu pentru un părinte care să stea acasă cu copilul în cazul în care se organizează învățământul în sistem online”, a anunțat premierul Ludovic Orban.

Legat de închiderea școlilor, Monica Anisie, ministrul Educației, afirmase astăzi: „Cel mai probabil de marți vor fi suspendate cursurile față în față, activitățile didactice vor continua online. Guvernul a emis o ordonanță de urgență pentru ca părinții să poată să rămână acasă dacă se trece în alt scenariu. Exact cum a fost și în perioada stării de urgență”, afirmase Anisie.

Evz.ro

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *