Ora la care Liviu Dragnea ar iesi din închisoare! Decizia zilei!

Astăzi este ziua decisivă în ceea ce privește condamnarea lui Liviu Dragnea. Fostul preşedinte al PSD a depus o nouă contestaţie la executarea pedepsei definitive din dosarul angajărilor fictive de la Teleorman.

Astăzi este ziua în care vom afla dacă Liviu Dragnea iese sau nu din închisoare.

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a ajuns, joi, la Instanţa Supremă, unde se va lua în discuţie la prim termen contestaţia sa la executare a pedepsei definitive din dosarul angajărilor fictive.

Ora la care ar putea fi eliberat Liviu Dragnea este între 19-20 în această seară, însă șansele pentru ca fostul lider al PSD să fie eliberat sunt destul de mici.
În cazul în care va avea o decizie favorabilă, Liviu Dragnea va fi eliberat imediat.
Din completul de judecători care va evalua contestația face parte și Ionuț Matei.

Dragnea are și un plan B
Fostul lider al PSD are calculele deja bine stabilite. În cazul în care cererea de astăzi va fi respinsă, acesta mai are încă o cale de atac: revizuirea.
În cererea depusă pe 6 ianuarie la ÎCCJ, avocații lui Dragnea arată motivele pentru care au formulat contestația la executare.

„Din Decizia CCR nr. 417 din 3 iulie 2019 rezulta indiscutabil ca sentinta penala prin care contestatorul a fost condamnat la o pedeapsa privativa de libertate si pe care acum o executa strict in temeiul acestei sentinte (devenite definitive prin respingerea apelurilor pe latura penala) a fost pronuntata de un complet nelegal constituit, adica de o instanta care nu este prevazuta de lege, cu violarea dreptului la un proces echitabil”, se arata in cererea depusa la Inalta Curte.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *