Ora de vară 2019. Cand dam ceasurile înainte?

An de an, în ultima duminică a lunii martie, România trece de la ora de iarnă la cea de vară. Anul acesta, trecerea se va produce în noaptea de 30 spre 31 martie, drept urmare, ora 3.00 va deveni ora 4.00.

S-ar putea însă ca, din luna octombrie a anului 2019, în Uniunea Europeană să nu mai existe schimbarea orei în funcție de anotimp, asta după ce, această practică a fost frecvent dezbătută și contestată de Parlamentul European și de un număr mare al statelor membre ale Uniunii Europene. În vara anului 2018, Comisia Europeană a organizat o consultare publică pe acest subiect, la care 84% dintre europeni au răspuns în favoarea renunțării la schimbarea sezonieră a orei.

Astfel că, până în luna aprilie a anului 2019, fiecare stat membru al UE ar trebui să comunice dacă intenționează să aplice în mod permanent ora de vară sau pe cea de iarnă.

Ultima schimbare obligatorie a ceasului ar avea loc pe 31 martie, iar țările care vor dori să treacă permanent la ora de iarnă vor putea face acest lucru pe 27 octombrie. Conform unui studiu, majoritatea românilor doresc păstrarea pe tot parcursul anului a orei de iarnă.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://barikada.ro/