Opt din zece persoane cred că Poliţia Locală trebuie desfiinţată – „Nu îşi justifică existenţa în cadrul comunităţii“

polloca

Sondaj de opinie: Opt din zece persoane cred că Poliţia Locală trebuie desfiinţată – „Nu îşi justifică existenţa în cadrul comunităţii“

De curând, pe un site de specialitate a fost lansată o petiţie prin care se cere desfiinţarea Poliţiei Locale. Petiţia a adunat deja aproape 10.000 de semnături de la cei care consideră această instituţie inutilă.

„Adunăm semnături pentru desfiinţarea Poliţiei Locale, care funcţionează ca o poliţie comunistă. Nu au nicio pregătire. Avem Poliţie, nu mai avem nevoie de mafia primarilor care adună bani din aşa-zise parcări ilegale şi ridicări auto“, se mai arată în petiţia mai sus precizată.

Citeste si: Despre cum isi face datoria POLITIA BUZAU (foto + video)

În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat o provocare cititorilor noştri, printr-un sondaj de opinie cu întrebarea:

sondaj_111

Peste 1.000 de persoane au dat curs sondajului nostru, iar cei mai mulţi – 79% – consideră că ar fi oportună desfiinţarea acestei instituţii. Doar 21% dintre respondenţi cred că Poliţia Locală are un rol benefic.
Iată şi câteva argumente pe care le-au oferit cititorii noştri, cu menţiunea că ortografia aparţine celor care au postat.

Citeste si: VIDEO REVOLTATOR: Bătrânica amendata cu 500 RON de javrele din POLITIA LOCALA pentru ca vindea cateva capsuni!

„Desigur, exista pareri pro si contra. Logic, a calculat cineva cate unitati de paza si cat personal exista, cel putin pe raza orasului? Politia rutiera, politia comunitara, politia locala, jandarmeria, plus acele fara numar societati de paza, (exemplu Zip Escort si altele asemenea)… Desigur, toate trebuie platite. Cunoaste cineva, amanuntit, clauzele de functionare a fiecarei unitati, pe cine deserveste si cine este in spate? Banii, oricum, stim cu toti, se aduna de la cetateni. Este perfect in siguranta localitatea, in toate colturile ei, datorita politiei locale?“, a spus George, într-un comentariu pe site-ul ZIUA de Constanţa.

Citeste si: POLIȚIA LOCALĂ BUZAU AGRESIVĂ CU JURNALIȘTII

„Nu isi justifica existenta in cadrul comunitatii. Exceptand «caracatitele», ce alta activitate mai au?!!“, consideră Toma, în timp ce Nick spune: „Au atribuții precum disciplina in constructii – total nepregatiți pentru acest domeniu si cu un comportament derizoriu.“

Mai incisiv, Enache e de părere că „sunt niste lipitori si slugi ale primariilor“, iar Costy nu crede că Poliţia Locală ajută cu ceva cetăţenii. Iată ce ne spune cineva „din sistem“: „In 2017 vor mai angaja aproape 200 de oameni pentru Politia Locala, care necesita mariri de impozite pentru cheltuieli sau vor fi trimisi sa dea amenzi din orice gainarie ca sa faca bani de salarii. Oricum, vor trai pe spatele populatiei. Salariul unui politist local sare de 2.600 de lei minim. Iar un sef serviciu ia aproape 4.000 de lei plus masina la scara. Oare nu se sesizeaza nimeni pentru banul public cheltuit in interes personal????“.

Iată ce părere au cititorii de pe Facebook:

Adrian Gtt: „Toti romanasii carora nu le place sa respecte legea, ca ei sunt mai deosebiti, cred ei, au semnat petitia.“

Apostol Sever Ciprian: „Sunt de acord!“

Pascu Florin: „Sunt de acord.”

Mimi Teodorescu: „Nu. Nu. Nu. Nu.“

Marian Petec: „Intrebare… Ce rol au cei de la Politia Locala?“

Ucu Lazar: „NU sunt de acord… trebuie alesi oameni competenti… daca au gresit, abuzuri etc. Sa raspunda chiar penal… amenda… zile de arest… in felul acesta se pot autoeduca“.

Szabolcs Szalai: „Daaaaaaa! Bani publici aruncati, i-ar putea investi primariile in altceva mai de folos.“

Citeste si: POLITIA LOCALA Buzau – mana in mana cu meltenii care sfideaza legea (FOTO)

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

4 comentarii

  1. Alexandru N.

    „Tătic de contravenient” păi dacă fiul tău a parcat ilegal, bine a făcut cel pe care tu nu te ma saturi să-l înjuri. Înainte de a-l jigni, învață limba română,corect, scris și vorbit. Și nu mai scrie doar cu majuscule! Uită-te mai întâi la tine! Ai cap pe umeri doar să nu-ți plouă în gât. Tu ești în măsură să-ți dai cu părerea despre ei? Analfabetule! Te miri de ce polițiștii de la Poliția Română ajung la sate? Deoarece fac parte din Ministerul de Interne, care are autoritate pe tot teritoriul României. Poliția Locală are autoritate doar local! Vagabond este prostul de fiu-tău care are permisul obținut din mila unui polițist. Mai bine să pună mâna pe regulamentul de circulație rutieră, să-l citească din scoarță în scoarță, să-l învețe temeinic și să nu mai comită contravenții. Ce dacă este curier? Are alte drepturi față de ceilalți șoferi?

  2. Politistii locali sunt incompetenti si obraznici. Fac exces de zel.

  3. Valeriu Durac

    De accord cu desființarea.Nu sunt pregătiți profesional,nu fac nimic concret,nu aduc bani la buget de la cei care încalcă legislația,și primesc prea mulți bani doar pentru faptul că se plimbă cu un carnet în mână și un baston la sold.Sunt pensionari care au lucrat mult peste stagiul complet de cotizare și au avut responsabilități mult mai mari în comparatie cu ei,dar au pensii mult mai mici decât salariile lor.Sunt oameni care muncesc din greu în mediul privat și primesc mult mai puțin.Cu cît se desființează mai repede cu atât mai bine pentru țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *