Operațiunea ”Sub drapel fals” în Ucraina: ”Agenții operativi ai Rusiei sunt deja în teren”

 

Jen Psaki, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, a avertizat – în timpul unei conferințe de presă – că Rusia ar fi ”mutat” din nou și ar fi trimis ”agenți operativi” în Ucraina.

Pe fondul tensiunii crescânde de la granița cu Ucraina, o posibilă invazie a armatei ruse este considerată nu numai posibilă, ci și iminentă de către analiștii politici sau strategii militari.

Evenimentele se precipită, din acest punct de vedere, iar Casa Albă consideră că trebuie luate în considerare informațiile conform cărora Kremlinul va încerca să ”inventeze” provocări din partea Ucrainei pentru a face următorul pas.

”Avem informații care indică faptul că Rusia a poziționat deja, în avans, un grup de agenți operativi pentru efectuarea unei operațiuni «sub drapel fals» în estul Ucrainei. (…) Actorii de influență ruși încep deja să inventeze provocări generate de Ucraina, în presa controlată de stat și pe rețelele de socializare, prin care să se justifice o intervenție a Rusiei și o divizare a Ucrainei”, a declarat Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

Jen Psaki: ”Agenții au antrenament de gherilă urbană”
Casa Albă transmite că agenții ruși sunt pregătiți în ceea ce privește războiul de gherilă urbană și materialele explozive, nefiind excluse acte de sabotaj.

Nu în ultimul rând, a fost înregistrată și o creștere cu 200% a postărilor în limba rusă pe rețelele sociale din Ucraina, retorica folosită fiind aceea prin care se transmite că Ucraina încalcă drepturile omului. Însă nu este vorba decât despre ”dezinformare”, a insistat Jen Psaki.

”Agenții au antrenament de gherilă urbană și de folosire a materialelor explozive în vederea comiterii unor acte de sabotaj. (…) De exemplu, oficialii și actorii de influență ruși evidențiază retorica privind deteriorarea respectării drepturilor omului în Ucraina și militantismul în creștere al liderilor ucraineni. Toate acestea reprezintă dezinformare. Și, în cele din urmă, în luna decembrie, conținutul în limba rusă de pe rețelele de socializare, referitor la aceste tipuri de retorică, a crescut ca prezență – în medie – cu 3.500 de postări pe zi, o creștere de 200% față de media zilnică din luna noiembrie. Așadar, este important să luăm notă de ceea ce văd oamenii acolo și să atragem atenția asupra acestei dezinformări care se propagă ca operațiune «sub drapel fals»”, a mai spus Jen Psaki, purtător de cuvânt al Casei Albe.

Sursa: gandul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *