Operaţiunea „Aquila nera”. 14 „neo-nazisti” italieni, ARESTAŢI pentru că plănuiau „atacuri teroriste”

aquila-nera

Politia italiana au efectuat luni 50 de razii de amploare, în diverse părţi ale ţării, pentru a pune în aplicare 14 mandate de arestare emise pe numele unor suspecţi, membri ale unei grupări neofasciste, care plănuiau o serie de atentate teroriste. Întreaga operaţiune a fost denumită „Aquila nera„.

Toţi cei arestaţi fac parte dintr-un grup considerat ilegal, a cărui doctrină este inspirată de idealurile organizaţiei „Ordine Nuovo” (Noua Ordine), desfiinţată cu ceva vreme în urmă.

Ei sunt bănuiţi că puneau la cale „actacuri violente împotriva unor ţinte instituţionale corupte„, se arată într-un comunicat al tribunalului din L’Aquila.

Conform actului oficial, neofasciştii intenţionau să atace magistraţi, poliţişti corupti şi agenţia de colectare a taxelor, Equitalia.

Grupul organiza acţiuni de violenţă pentru a destabiliza ordinea publică şi siguranţa statului„, relevă acelaşi document, preluat de ANSA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Un cometariu

  1. Pacat ca au fost descoperitii! Puteau cu usrinta sa darame sitemul corupt din Italia dar e o lectie pentru ei sa stie ca nu e usor sa te ascuzi de autoritati. Si mai ales cand ai asfel de ganduri indraznete sa darami sistemul, mai ales ca rezista in forta la asfel de actiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *