Operațiune fără precedent a ANAF. Nimeni nu e iertat de amenzile uriașe

Inspectorii ANAF au anunțat acordarea de amenzi uriașe în cadrul unei operațiuni de o amploare fără precedent.

Între 5 şi 10 decembrie, inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au controlat 464 de firme din incinta centrului comercial Dragonul Roşu.

Suma totală a amenzilor acordate depăşeşte 8 milioane lei. De asemenea, în cadrul raziilor a fost confiscată marfă în valoare de peste 500.000 lei.

ANAF anunţă că va continua şi în perioada următoare acţiunile de monitorizare şi control, pentru destructurarea lanţurilor tranzacţionale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale şi pentru reducerea evaziunii fiscale, în vederea atingerii obiectivului strategic de creştere a gradului de conformare voluntară la declarare şi plată, transmite ANAF.

Citiți și:  Atenție! Fiscul vă poate lăsa și fără bani, și fără casă

Inspectorii ANAFvizează domeniile comerciale cu risc semnificativ de neconformare fiscală, care înregistrează creşteri sezoniere specifice sărbătorilor de iarnă, precum: comerţul en gros şi en detail cu legume-fructe, producţia şi comercializarea cărnii prin intermediul carmangeriilor şi depozitelor de carne, comercializarea de jucării, îmbrăcăminte, băuturi etc – a mai anunţat Direcţia generală antifraudă.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile