ONG-urile tiganilor din Buzau s-au pus pe informarea etnicilor cu privire la accesul in invatamantul de stat. Oare vor avea rezultate?

Oameni de seama! Muncitori! Harnici! Tot respectul! :)
Oameni de seama! Muncitori! Harnici! Tot respectul! 🙂

Cu toate ca sunt multe ONG-uri care au batut moneda pe tigani si nevoile lor, prea putin rezultate se vad in societatea buzoiana, desi s-au alocat bani cu ghiotura pentru astfel de programe.

Cu toate acestea, Institutia Prefectului si Partida Romilor Pro Europa – Filiala Buzau, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Buzau si  celelalte O.N.G – uri ale tiganilor din Buzau, a organizat campania „Cetateni romani-egali in drepturi” (C.R.E.D.) sub egida  „Noi iti dam recomandarea”, in scolile si comunitatile cu pondere mare de etnici tigani din judet.

Actiunea este in plina desfasurare, si se va finaliza in 20.06.2014, data limita pentru depunerea cererilor de inscriere a candidatilor pe locurile speciale pentru tigani. Prin derularea acestei campanii, elevii, tinerii si parintii vor fi informati si consiliati despre locurile acordate de Ministerul Educatiei Nationale in vederea admiterii in invatamantul liceal de stat si in invatamantul universitar.

Citiți și:  „D-ăștia bat la bax”/Bebino zice că nu-i interlop, ci un bun sportiv și-i amenință pe frații Nebunu

Pentru admiterea 2014-2015, au fost aprobate de M.E.N., un numar de 602 locuri la facultati in majoritatea centrelor universitare din tara, iar la liceele din Judetul Buzau au fost rezervate elevilor tigani, pentru admiterea in clasa a IX-a, cate doua locuri la fiecare clasa.

Vom vedea cu ce rezultate se va incheia Campania si vom urmari cu interes derularea programului, stiind mai ales ca nu toate rezultatele date publicitatii sunt si cele reale, in practica, cum am mai spus prea putin rezultate sunt de durata, banii europeni, nationali sau locali intrand de multe ori doar in buzunarele responsabililor din respectivele asociatii si atata tot. Sursa: News Buzau – E.S.

Citiți și:  Feriți-vă de acești infractori periculoși care vă bat la ușă! Ocupă casele proprietarilor cu forţa. Gruparea care a speriat România

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasa un comentariu