ONG-urile, cu baioneta la gâtul României!
În România, ONG-urile dictează, politicienii stau drepți, iar autoritățile pun în practică! Orice solicită „organizațiile non-guvernamentale” se face imediat, chiar dacă acest lucru contravine intereselor naționale și sociale. Fie că discutăm despre problema urșilor, fie despre recenta blocare a celui mai mare parc fotovoltaic, orice acțiune ce implică un ONG trebuie abordată cu mare precauție, ca nu cumva să fie deranjați acești avocați ai inacțiunii.
Trăim vremuri dificile, dar de ce trebuie să le facem și bizare? Cum se face că orice proiect important este blocat în instanță de tot felul de ONG-uri care, sub pretextul apărării drepturilor animalelor (până și Emil Gârleanu a omorât un gândac ce îi umbla prin bucătărie dimineața, când și-a făcut cafeaua!), închid șantiere și opresc lucrări majore pentru că prin acea zonă și-a făcut cuib o familie de popândăi?! În realitate, noi suntem popândăii, oamenii care se trezesc dis-de-dimineață și muncesc din greu doar pentru a câștiga bani suficienți să acopere facturile, taxele și impozitele, iar dacă mai rămâne ceva pentru mâncare, e un noroc.
În cazul unei catastrofe, ferească Dumnezeu, precum cutremurul din ’77, își dă cineva seama că Bucureștiul va fi îngropat în moloz din cauza unui primar care refuză să își asume vreo semnătură și se ascunde după atâtea ONG-uri dubioase, de parcă ar fi clanuri interlope?!
Neptun Deep, blocat de instanță Când robinetul cu gaze al Rusiei a fost închis, Europa s-a lansat în căutări, fiind constrânsă (de SUA, să nu ne ferim să spunem lucrurilor pe nume!) să găsească surse alternative de aprovizionare. Norvegia este un furnizor principal, dar nici măcar din Oslo nu poate curge suficient gaz pentru necesitățile Uniunii Europene.
Din acest motiv, după ce s-a aflat că platoul maritim al României conține un uriaș zăcământ de gaze, toți au încercat să urgenteze exploatarea resurselor din Marea Neagră. Așa s-a născut proiectul Neptun Deep, care ar putea transforma România într-un jucător de frunte pe piața energetică regională. Ar putea, dar nu este și nici nu știm dacă va fi vreodată, deoarece un ONG se opune. Știrea zilei este că acordul de mediu a fost atacat în instanță de Greenpeace. Ministrul Sebastian Burduja afirmă că este vorba despre o blocare a României și profită de ocazie pentru a denunța anumite grupuri de interese – „Așa și-ar dori unii: să importăm energie electrică, să importăm gaz, eventual de la prietenii noștri, cu ghilimelele de rigoare. Este o acțiune bine finanțată și organizată, și sunt deschise procese pe bandă rulantă. Suntem sub asediul câtorva organizații de mediu, foarte puține, două-trei, care, din ce am văzut din datele publice, sunt finanțate 99% din fonduri externe, restul din câteva donații minore din România.”
Așadar, un proiect de o importanță națională majoră rămâne blocat deoarece ONG-urile se opun. Dacă lucrurile stau așa, ne merităm soarta!
Cu toate acestea, în acest context, se pune întrebarea de ce autoritățile competente nu investighează mai detaliat această situație, care pare dubioasă. Este clar că există un interes ca Neptun Deep să nu fie pus în funcțiune. Cine finanțează toate aceste demersuri ale organizațiilor care comit adevărate acte de sabotaj economic? De ce statul nu intervine și, sub argumentul interesului național, nu blochează orice acțiune ce urmărește împiedicarea dezvoltării proiectului Neptun Deep? Sunt în joc miliarde de euro și securitatea și independența energetică a României, miza fiind prea mare pentru a nu investiga în detaliu întreaga poveste.
Energia verde nu este pe placul eco-anarhiștilor Un alt exemplu recent este legat de dezvoltarea celui mai mare parc fotovoltaic din România. Clanul „ONG” atacă simultan în mai multe locuri. De această dată, au țintit un proiect de 800 de milioane de euro, dezvoltat de grupul Monsson, în județul Arad. Țineți-vă bine – Asociația „Societatea Carpatină Ardeleană” a obținut sistarea lucrărilor pentru că zona ar fi „arie protejată,” iar parcul fotovoltaic ar afecta habitatul mai multor specii de păsări. Da, bâzdâcul bănățean este în mare pericol și trebuie protejat, ce atâta energie verde?! Eco-anarhismul să trăiască, facturile să crească!
Reprezentanții Asociației „Societatea Carpatină Ardeleană” susțin că parcul fotovoltaic gigantic din județul Arad ar speria păsările care folosesc acel teren. Situația e serioasă, nu-i de glumă! E vorba de un habitat de cuibărire, de migrație… Apropo de migrație, poate ne rezolvă ONG-urile și problema străinilor care migrează prin România. Băieți, nu faceți o plângere împotriva rakeților? Hai, poate protejați aria Mamaia Nord-Năvodari de invazia ucrainenilor!
Urșii, insectele și șoarecii de câmp au mai multe drepturi decât oamenii, așa stă treaba în România, și nu pentru că legea ar spune asta, ci pentru că am învățat să acceptăm fără discernământ orice aberație venită din Occident; iar moda „ONG-ul are mereu dreptate” a prins la noi, nimeni nu stă să analizeze vreo situație, indiferent de enormitățile vehiculate de apărătorii necuvântătoarelor.
Mihaela + ONG = Dragoste Lipsa de curaj și, mai ales, de determinare, stă la baza acestei situații. Din cauza unor astfel de indivizi trândavi, este blocată dezvoltarea țării, iar economia națională are de suferit. Ce fac ONG-urile în România? Practic ce vor ele! Nu sunt deranjate de nicio autoritate. Verifică ANAF-ul câți bani intră și ies din aceste organizații? Nici gând!
Bineînțeles, nici politicienii nu se grăbesc să ia atitudine, deși ar putea câștiga măcar la nivel de imagine. Pe Mircea Geoană îl înțelegem, el nu ar putea să spună vreodată ceva rău despre aceste organizații. Apropo, se mai spune că „Mihaela, dragostea mea” este regina ONG-urilor?
Imaginați-vă, dacă Geoană devine președinte, toată România va deveni un ONG!
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: