GENERAL

Omul lui Putin a anunțat acum. Breaking News

peskov putin

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a făcut anunțul miercuri în ceea ce privește cazul primului soldat rus judecat în Ucraina de crime de război. Tânărul soldat în vârstă 21 de ani a pledat „vinovat” pentru uciderea unui civil neînarmat în vârstă de 62 de ani în nord-estul Ucrainei.

Capacitatea Moscovei de a oferi asistență soldatului rus Vadim Șișimarin, acuzat de Kiev de crime de război, este limitată, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

“Încă nu există informații (detaliate), dar, de fapt, capacitatea de a oferi asistență din cauza lipsei misiunii noastre diplomatice acolo (n.r. la Kiev) este foarte limitată din păcate”, a declarat Peskov miercuri reporterilor.

Amintim că, soldatul rus acuzat de uciderea unui civil ucrainean neînarmat a pledat vinovat în primul proces pentru crime de război din războiul din Ucraina.

Soldatul rus riscă închisoarea pe viață
În vârstă de 21 de ani, Vadim Șișimarin, este acuzat de uciderea unui civil neînarmat în vârstă de 62 de ani în regiunea Sumî din nord-estul Ucrainei. Întrebat de tribunalul din Kiev cum pledează, acesta a răspuns “pe deplin” vinovat. Circumstanțele în care a fost arestat la 28 februarie rămân neclare.

Procurorii susțin că lui Șișimarin i s-a ordonat să-l împuște pe civil pentru a-l împiedica să le spună soldaților ucraineni despre locația rușilor.

“Mi s-a ordonat să trag, l-am împușcat o dată. A căzut și ne-am continuat drumul”, a spus el anchetatorilor.

Dacă va fi condamnat, Șișimarin riscă închisoarea pe viață.

Procesul a început miercuri la un tribunal districtual din Kiev, după ce Șișimarin a apărut săptămâna trecută la o audiere preliminară.

Rusia a negat acuzațiile de crime de război
Avocatul său, Victor Ovsyanikov, a fost desemnat să îl apere pe Șișimarin de către un centru ucrainean care promovează asistența juridică gratuită. Avocatul a recunoscut săptămâna trecută că dosarul împotriva soldatului este solid, dar că instanța va lua decizia finală cu privire la probele pe care le va admite.

Moscova a negat că ar fi comis crime de război în Ucraina și a spus că este o dramatizare “falsă”, a declarat miercuri Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, potrivit agenției ruse de presă Interfax.

Procesul privind crimele de război a fost amânat până joi, a anunțat CNN, deoarece prea mulți membri ai presei se înghesuiau în sala de judecată din Kiev.

Peste 11.000 de cazuri de crime de război, anchetate
Săptămâna trecută, în ziua primei audieri a lui Șișimarin, autoritățile ucrainene au declarat că vor urma și alte cazuri.

“Avem peste 11.000 de cazuri în curs de desfășurare de crime de război și deja 40 de suspecți. Sunt încrezătoare că în viitorul apropiat vom vedea alte cazuri transferate la instanțe și făptași care vor apărea în fața judecătorilor.

Ne vom asigura că aceste cazuri vor fi duse la un final logic”, a scris pe Twitter procurorul general ucrainean, Iryna Venediktova, potrivit Politico.

Sursa: capital.ro

Alătură-te celorlalți 44 de abonați.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.