Omul lui Iohannis o spune clar: Mesaj pentru cei care REFUZA vaccinarea

Mai este o zi până la debutul oficial al campaniei de vaccinare în România. Mulţi români sunt însă reticenţi în continuare sau chiar refuză vaccinul împotriva COVID-19. Ce mesaj au autorităţile pentru aceştia?

Autorităţile au prezentat cu mare fast, vineri, momentul sosirii primelor doze de vaccin împotriva COVID-19 în România. Ce le transmite însă medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare din ţara noastră, românilor care încă nu sunt convinşi că vaccinarea este soluţia ce ne va duce înapoi către viaţa normală dinainte de pandemie?

„Fiecare ezitare, fiecare întrebare, fiecare reticență este absolut legitimă, important este să fim suficient de capabili, noi, să oferim răspunsurile necesare fiecărei persoane. Aș spune că trebuie să avem încredere în personalul medical, să discutăm cu medicii de familie, să discutăm cu medicii care cunosc istoricul nostru medical pentru a putea lua cea mai bună decizie vizavi de indicația de vaccinare”, a declarat medicul militar sâmbătă, la Institutul Cantacuzino, acolo unde sunt stocate dozele de vaccin pe care le primeşte România.

Contraindicaţii legate de vaccinare?
Medicul Valeriu Gheorghiţă a vorbit şi despre posibilele contraindicaţii legate de vaccinarea împotriva noului coronavirus şi a explicat că, din punctul de vedere al autorităţilor, aceste contraindicaţii sunt foarte puţine în acest moment.

„Din punctul nostru de vedere, în momentul de față sunt foarte puține contraindicații legate de vaccinare. Din acest punct de vedere cred că doar comunicarea și informarea sunt cele potrivite, sunt căile potrivite prin care fiecare persoană poate să ia decizia cea mai bună care să-i asigure protejarea sănătății a lui, a familiei, a celor dragi și a comunității în general”, a mai spus Valeriu Gheorghiţă.

Când poate scăpa România de restricţii?
„Având o imunizare colectivă la circa 60-70%, circulația virusului scade foarte mult și atunci putem reduce din restricții. E nevoie de comunicare în tot acest proces, de transparență și de explicare a acestor activități, astfel încât oamenii să înțeleagă foarte bine.

Etapă de etapă prezentăm publicului informații verificate științific astfel încât să putem crește credibilitatea procesului”, a declarat vineri, la sosirea vaccinului în ţară, medicul Valeriu Gheorghiţă.

„Vaccinul se administrează în momentul de față, din tipurile de vaccin care vor primi autorizare, intramuscular, într-o schemă cu două doze, iar persoanelor sub 16 ani pentru moment nu există o indicație de utilizare, nu sunt suficiente date care să asigure această recomandare la acest moment”, a mai precizat acesta.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *