OMUL E OMULUI OM

Care o fi cel mai mare dăunător de pe planetă? Să zicem că maidanezul biped, lipsit de orice virtute. E stăpânit de lăcomie, prostie și nesăbuință. Nu știe să respecte ceea ce i-a fost lăsat în dar de la natură. Se consideră buricul pământului, dar nu observă că specia din care face parte a devenit aparatul excretor al planetei.

Poluează și distruge tot ce atinge. Mereu înfometat, mereu pus pe căpătuit, mereu dând vina pe alții pentru orice neajuns.

A creat religii sângeroase, sisteme criminale şi orânduiri sinistre, dar li se adresează altora cu apelativul de “bestie”.

E răzbunător, slut şi autosuficient. E senin şi indiferent în faţa oricărei nedreptăţi, priveşte cu seninătate orice atrocitate, dar se transformă într-un laş patetic când i se pune cuţitul la gât.

Respinge organic tot ceea ce nu înţelege, ceea ce îl depăştete şi nu depune nici un efort pentru a progresa şi pentru a se educa. Preferă să se complacă în spiritul mentalităţii de turmă. Îi e teamă să gândească, îi e teamă să aibe idei, îi e teamă să se bată pentru ceea ce crede că e bun.

Îi place să ducă o viaţă de boier, dar dispreţuieşte nobleţea spiritului. Respinge sclavia, dar în viaţă se ghidează după o mentalitate de sclav.

În concluzie, fac parte dintr-o specie detestabilă, cu fericitele şi rarele excepţii de rigoare.

Îmi respect semenii care şi-au câştigat acest privilegiu şi care nu se bălăcesc în stadiul de proteine vegetale, amăgite de o filozofie purulentă a decadenţei.

Viaţa e un miracol de care omul îşi bate adeseori joc cu o nonşalanţă diabolică. Setea de sânge se stinge doar cu vărsare de sânge.

Numai omul putea transforma o binecuvântare într-un coşmar.

Şi totuşi, nu-mi pierd speranţa că ne vom extrage într-o zi din regnul animal seva necesară pentru depăşirea condiţiei actuale de “oameni”.

Sper ca tot ceea ce trăim acum să fie o etapă intermediară, pe care generaţiile următoare s-o studieze cu groază şi luare aminte.

În aşteptarea supraomului, prefer animalul. De Goran Mrakic

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.