Omul din spatele Prima TV critică introducerea certificatului verde și „campania de panică din ultimele zile”: Nu, nu au voie sa ne ia drepturile si libertățile prin OUG, ci doar prin lege votată în Parlament

Tot mai multe voci apar în spațiul public, care critică neconstituționalitatea adoptării certificatului verde prin Ordonanță de Urgență a Guvernului (OUG), în loc să fie rodul unei dezbateri parlamentare.

Este vorba despre Orlando Nicoară, omul care coordonează Prima TV și o voce foarte cunoscută în peisajul media românesc.

El a scris o postare pe facebook despre imunitatea pe care ți-o conferă vaccinul, în contextul în care acesta a primit serul. La final, Nicoară a abordat, într-o manieră categorică, problema certificatului verde.

În text, el a denunțat și „campania de panică” din ultimele zile.

„M-am vaccinat azi cu prima doză de Modernă. „Măsurați” acum două săptămâni, anticorpii de la boală mi-au crescut față de aprilie, iar numărul e mai mare decât al unor colegi dublu vaccinați cu AstraZeneca sau Pfizer. M-aș fi vaccinat oricum luna viitoare pentru că, optimist cum sunt, am dat skip vacanței de vara pt una de iarnă mai lungă. Iar dacă nu treceam prin boală m-aș fi vaccinat din primăvară.

Au mai rămas doi colegi, din cei care mergem la birou, nevaccinați. Unul dintre ei a trecut prin boală. În afară de mișto-urile de rigoare, nimeni nu a pus și nu va pune vreo presiune pe ei să se vaccineze. Decizia e una personală și fiecare răspunde pt deciziile și acțiunile lui. Și își calculează riscul la care se expune.

Cunosc mulți oameni care au trecut prin boală și au ales să nu se vaccineze. Cunosc și oameni care nu au trecut prin boală și nu s-au vaccinat. Nu o anunță public pentru că deja e o mega isterie și riscă să fie puși la colț. Eu îi iubesc și îi respect la fel de mult, indiferent dacă se vor vaccina sau nu. Nu așa vom crește rată de vaccinare, tratându-i superior pe nevaccinați și spunându-le cât de proști sunt. Dar campania de panică din aceste zile s-ar putea să funcționeze. Vom vedea.

Vaccinul nu te face imun 100%. Nici măcar la deces deși așa a fost marketat, cu 100% protecție împotriva decesului. Luna trecută, în Israel, pe un raport, 40% dintre cei decedați erau vaccinați. Ori respectivii nu au decedat de Covid, ori protecția 100% la deces nu există. Nu asta e discuția acum dar la un moment dat va trebui să aflăm care e adevărul. Important e să înțelegem ce fel de protecție primim cu vaccinul.

Vaccinul nu te face imun 100% dar te protejează într-un procent ridicat, te ajută să treci mai ușor prin boală, te ajută să nu-l transmiți mai departe la fel de ușor că nevaccinatii. Și te ajută să nu ajungi la Terapie Intensivă.

Păstrați regulile și aveți grijă de voi și de cei apropiați.
PS. Nu, nu au voie să ne ia drepturile și libertățile prin OUG, ci doar prin lege votată în Parlament”, a scris Nicoară.

Și președintele CNCD, Csaba Astalosz, a spus că nu există bază legală pentru introducerea certificatului verde.

Faptul că astfel de măsuri nu se pot adopta prin OUG a fost subliniat și de fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean. – r3media.ro

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *