OMS: Un singur medicament este EFICIENT împotriva cazurilor grave de COVID-19

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că în curând secțiile ATI din Europa ar putea ajunge la limită, în contextul în care majoritatea țărilor se confruntă cu o creștere accelerată a numărului pacienților COVID-19 în stare gravă, transmite Agerpres.

”Săptămâna trecută, numărul cazurilor (de COVID-19) a fost de trei ori mai mare decât în timpul primului vârf în luna martie”,a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Singurul tratament eficient

În privinţa terapiilor, Tedros a menţionat că dexametazona este deocamdată singurul tratament care şi-a dovedit eficacitatea în cazurile grave de COVID-19.

”În iunie am anunţat că întrerupem studiile cu hidroxiclorochină, în iulie am informat că nu vom folosi mai mulţi pacienţi pentru probele cu lopinavir/ritonavir, iar acum rezultatele preliminare arată că alte două medicamente în teste, remdesivir şi interferon, au puţin sau niciun efect în reducerea mortalităţii provocate de COVID-19”, a precizat directorul general al OMS.

Citiți și:  Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la OMS! Cand se va termina pandemia

Tptuși, studiul ”Solidaritate” va continua, pentru testele clinice desfăşurate în cadrul acestuia urmând să fie recrutaţi lunar circa 2.000 de pacienţi. Șeful OMS susține că ar putea fi testate de asemenea tratamente cu anticorpi monoclonali sau alte medicamente antivirale.

Dcnews.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

333 de vizualizări
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile