OMS, semnal de alarmă FARA PRECEDENT. News alert!

Avertisment fără precedent dat de Organizația Mondială a Sănătății. Omenirea nu trebuie să ignore viitoarele pericole privind sănătatea publică fiindcă pandemia Covid-19 nu va fi ultima de care o să avem parte! Vor mai urma și altele, o spune chiar șeful OMS!

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a avertizat că urmează și alte pandemii, drept pentru care am face bine să ne pregătim din timp învățând și din experiența cu noul coronavirus.

OMS, pregătiri pentru o nouă pandemie

„Istoria ne spune că aceasta nu va fi ultima pandemie, iar epidemiile sunt un fapt de viaţă”, a transmis Tedros Adhanom Ghebreyesus într-o înregistrare video publicată duminică, 27 decembrie. Aceasta nu este o zi oarecare, ea marchează Ziua internaţională a pregătirii pentru epidemii. Sau Ziua V (Ziua Vaccinării), cum deja a numit-o presa internațională.

Directorul general al OMS a mai spus că o investiţie mai bună în sănătatea publică, susţinută de guverne şi societate, „ar putea asigura pentru copiii noştri şi copiii acestora moştenirea unei lumi mai sigure, mai rezistente şi mai sustenabile”. Tedros admite că noul coronavirus „a dat lumea peste cap” în ultimele 12 luni, cu consecinţe de anvergură asupra societăţii şi a economiei, dar pandemia în sine nu a fost o surpriză, susține el. Avertismente cu privire la o astfel de posibilitate şi la lipsa de pregătire a lumii au tot fost emise de mai multe ori de-a lungul anilor, este de părere șeful OMS.

Tedros Adhanom Ghebreyesus: „Să învățăm lecția Covid-19”

„Trebuie să învăţăm toţi lecţiile pe care ni le predă pandemia Covid-19”, a cerut Tedros. Printre acestea se numără investiţii în capacităţile de pregătire, dar nu doar în sectorul sănătăţii, ci mai degrabă o abordare integrată care să includă „autorităţile la toate nivelurile şi întreaga societate”. „Pandemia a evidenţiat legăturile strânse dintre sănătatea oamenilor, a animalelor şi a planetei”, a conchis directorul general al OMS.

Sursa: gandul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *