OMS da ALARMA. Cati MORTI de COVID estimeaza ca vor fi până în luna decembrie pe continentul European

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează că în următoarele trei luni vor exista 235.000 de decese legate de Covid-19 în Europa, adică între sfârșitul lunii august și începutul lunii decembrie, potrivit directorului regional al OMS, Hans Kluge , care a avertizat cu privire la creșterea cu 11% a numărului de decese din regiune în ultima săptămână.

La conferința de presă organizată luni la Copenhaga, el a subliniat că, deși panorama epidemiologică din regiunea europeană a OMS, care include 53 de țări, „este eterogenă”, transmisia ridicată este „profund îngrijorătoare”, în special în lumina ratei scăzute de vaccinare în populațiile prioritare din mai multe țări.

“Avem acum 64 de milioane de cazuri confirmate și 1,3 milioane de decese. Treizeci și trei de state membre raportează o creștere de peste 10% a incidenței cazurilor în 14 zile. Mai multe țări încep să vadă o povară mai mare pentru spitale. Și mai multe decese “, a avertizat el. În opinia sa, există trei factori care explică această creștere. Prima este varianta Delta care este mai transmisibilă, raportată acum în 50 de țări din regiune. Al doilea factor este relaxarea măsurilor de sănătate publică, iar al treilea este creșterea sezonieră a călătoriilor, care determină o creștere semnificativă a numărului de cazuri în majoritatea țărilor.

În special, o creștere deosebit de pronunțată a cazurilor se observă în Balcani, Caucaz și republicile din Asia Centrală. Vestea bună este creșterea populației vaccinate, deoarece aproximativ 850 de milioane de doze au fost administrate în aproximativ 8 luni și aproape jumătate din populația regiunii este complet vaccinată. “Trebuie să fim fermi în menținerea mai multor straturi de protecție, inclusiv vaccinarea și măștile. Vaccinurile reprezintă calea către redeschiderea societăților și stabilizarea economiilor. În ciuda acestui fapt, continuăm să ne confruntăm cu provocarea unei producții insuficiente, acces insuficient și acceptare insuficientă a vaccinului. “, s-a lamentat el. Din păcate, în ultimele 6 săptămâni, acceptarea vaccinării în regiune a încetinit, influențată de lipsa accesului la vaccinuri în unele țări și de lipsa acceptării vaccinurilor în altele.

Sursa: ortodoxinfo.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *