OMS, dezvăluiri după ancheta din Wuhan. Ce spun despre „virusul scăpat din laborator”

Liang Wannian, expert la Comisia Națională de Sănătate a Chinei, le-a declarat reporterilor prezenți la conferința de presă din orașul Wuhan că echipa comună (chineză și internațională), formată din 34 de specialiști consideră că virusul provine dintr-un animal, „dar gazda inițială a SARS-COV-2 rămâne neidentificată”.

Wuhan este orașul în care noul coronavirus a fost identificat pentru prima dată, iar Liang Wannian a spus că nu există dovezi care să sugereze că virusul se răspândea în oraș înainte ca primele cazuri oficiale să fie înregistrate în decembrie 2019, potrivit AlJazeera.

Experții OMS la Wuhan, primele concluzii din anchetă

De asemenea, expertul chinez a sugerat că virusul ar fi putut circula în alte regiuni înainte de a fi identificat în China. O revizuire din literatura de specialitate a cercetărilor care a inclus „studii nepublicate din diferite țări sugerează că circulația SARS-Cov-2 precedă detectarea inițială a cazurilor cu câteva săptămâni”, a spus el.
„Unele dintre eșantioanele pozitive suspectate au fost detectate chiar mai devreme decât primul caz raportat. Acest lucru indică posibilitatea circulației virusului și în alte regiuni”, a explicat expertul epidemiolog.

Citiți și:  Florin Zamfirescu: ”Este războiul puterilor contra popoarelor. E un moment de cotitură absolută”

O transmisie a coronavirusului de la un prim animal la al doilea, înainte de contaminarea omului este ipoteza „cea mai probabilă”. Această pistă cere însă „cercetări mai specifice și mai țintite”, a precizat Peter Ben Embarek, șeful delegației OMS.

OMS, despre teoria „virusului scăpat din laborator” la Wuhan
Șeful delegației OMS în Wuhan a afirmat, pe de altă partă, că teoria potrivit căreia coronavirusul ar fi scăpat din laboratorul de virusologie din metropolă este „extrem de improbabilă”.

„Nu există destule dovezi pentru a determina dacă Sars-Cov-2 s-a propagat în Wuhan înainte de decembrie 2019”, a afirmat Liang Wannian, șeful delegației cercetătorilor chinezi, într-o conferință de presă.

Citiți și:  Studii recente privind COVID-19. Anticorpii dobândiți dupa infecția cu COVID pot ataca țesuturi și organe sănătoase

Sursa: stirilekanald.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!