OMS, ANUNTUL care cutremură Europa! Ce va fi după Crăciun?

Pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii pe întreg globul, iar Organizația Mondială a Sănătății este pesimist cu privire la evoluția acesteia. Europa ar putea risca să intre în al treilea val.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) avertizează Europa. Relaxarea restricțiilor pentru a salva sărbătorile de Crăciun, care este studiată în Europa, ar putea fi un joc de noroc. OMS a invitat guvernele să nu subestimeze amenințarea persistentă a COVID-19: riscul este un al treilea val la începutul anului 2021. Apel la maximă prudență, prin urmare, într-o fază decisivă a luptei împotriva pandemiei, cea în care vor începe primele vaccinări. Probabil vaccinarea va începe încă de la jumătatea lunii decembrie în Statele Unite, care au autorizat și cocktailul de anticorpi Regeneron folosit deja de Donald Trump. Focarul european, care este departe de a fi stins, încă îngrijorează Organizația Mondială a Sănătății.

Reprezentantul special pentru pandemie, David Nabarro, într-un interviu acordat presei elvețiene, a reamintit cum s-au relaxat măsurile după scăderea curbei de contaminare în vară. Acela era momentul pentru a realiza „infrastructurile necesare” pentru a preveni reapariția virusului. În schimb, nu s-a făcut nimic și situația s-a înrăutățit dramatic pe întreg continentul. Pentru a relaxa restricțiile, potrivit reprezentantului OMS, „trebuie să așteptăm până când cifrele vor scădea și se vor menține scăzute”. Între timp, este necesar să ne echipăm adecvat, „altfel ne vom confrunta cu un al treilea val la începutul anului viitor”, a explicat Nabarro, care a criticat în special Elveția pentru redeschiderea stațiunilor de schi.

Planul Guvernelor europene
Exemplul este Asia, în special Coreea de Sud, unde „persoanele adoptă comportamente care îngreunează circulația virusului: păstrează distanța, poartă măști, se izolează atunci când sunt bolnave, protejează grupurile cu cel mai mare risc”. Avertismentul OMS a venit într-o etapă în care guvernele europene iau în calcul redeschiderea parțială în preajma sărbătorilor de sfârșit de an, pentru a permite activităților comerciale să respire, profitând de stabilizarea relativă a noilor infecții și așteptând să dea o lovitură decisivă virusului cu vaccinul.

În America, campania ar trebui să înceapă încă din 11-12 decembrie, a declarat Moncef Slaoui, responsabilul Operation Warp Speed, cu obiectivul de a atinge „un nivel de imunizare la COVID-19 de 70% până în mai”.

În Spania, Pedro Sanchez a anunțat că va începe vaccinarea în ianuarie.

În schimb, Franța se îndreaptă spre o relaxare progresivă a blocării aflate în vigoare începând cu 30 octombrie. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Gabriel Attal, a vorbit despre „trei faze”, ținând cont de evoluția epidemiei, care ar trebui să aibă loc „pe 1 decembrie, înainte de sărbătorile de sfârșitul anului și, apoi, începând din ianuarie”. Emmanuel Macron va vorbi, marți, națiunii pentru a contura planul.

Și Guvernul britanic se pregătește să confirme că acest lockdown național impus în întreaga Anglie se va încheia pe 2 decembrie, cu o revenire la o serie de restricții regionale pe trei niveluri, notează Il Messaggero.

Suedia este un apărător ferm al politicii „totul deschis” în numele proverbialei autodiscipline a poporului său. „Micul armistițiu de vară s-a încheiat” și „au murit deja peste 6.000 de oameni”, a spus prim-ministrul Stefan Lofven, vorbind națiunii. „Păstrați distanța și rămâneți acasă la cel mai mic simptom”, este apelul său.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *