OMS anunță PRAPADUL în Europa până în martie dacă nu se iau măsuri urgente

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este “extrem de îngrijorată” de răspândirea infecţiilor cu COVID-19 în Europa, relatează BBC.

Directorul OMS Europa, Dr. Hans Kluge a avertizat că aproximativ 500.000 de decese ar putea fi înregistrate până în martie fără măsuri urgente, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

La emisiunea BBC Today, Kluge a spus că introducerea unor măsuri precum purtarea obligatorie a măştilor de protecţie ar putea ajuta imediat.

Avertismentul vine în momentul în care mai multe naţiuni raportează rate record de infecţie şi introduc tot mai multe restricţii.

Dr. Kluge a spus că în spatele răspândirii stau factori precum sezonul de iarnă, insuficienta vaccinare şi dominaţia regională a variantei Delta, mai transmisibile.

Citiți și:  Este ANUNTUL MOMENTULUI. OMS, recomandare BOMBA privind certificatul verde. News alert!

El a cerut o utilizare sporită a vaccinurilor şi punerea în aplicare a măsurilor de bază de sănătate publică şi a unor noi tratamente medicale pentru a ajuta la combaterea creşterii.

“COVID-19 a devenit din nou cauza numărul unu de mortalitate în regiunea noastră”, a spus el pentru BBC, adăugând că ”ştim ce trebuie făcut” pentru a lupta împotriva bolii.

Dr. Kluge a spus că măsurile obligatorii de vaccinare ar trebui privite ca o “ultimă soluţie”, dar că ar fi “foarte oportun” să existe o “dezbatere juridică şi în societate” despre această problemă.

″Înainte de asta, există şi alte mijloace precum paşaportul COVID”, a spus el, adăugând că acesta “nu este o restricţie a libertăţii, ci mai degrabă este un instrument pentru a ne păstra libertatea individuală”.

Citiți și:  OMS, ANUNT de ultim moment despre dozele booster

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *